GRATINERTE SQUASHBÅTER LASTET MED KREMET KYLLING OG SOPP

Gratinerte squashbåter fylt med kremet kylling og sopp

Gratinerte squashbåter fylt med kylling, sopp og mozzarella er en super middag for hele familien! Og det fine med å gratinere i selve squashen, er at du rett og slett får i deg mer grønnsaker – uten å egentlig tenke over det!

Kombinasjonen av kremet kylling, løk og stekt sopp er mild og god. Og når du topper den med mozzarella, blir det litt som toppen av kransekaka!

 

Gratinerte squashbåter fylt med kremet kylling og sopp

DU TRENGER:

(Til 3 personer / 2 voksne og 2 barn)

400 g kyllingkjøttdeig
4 mellomstore squash
1 liten løk, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
Ca. 200 g sjampinjong (ca. 10 stk), hakket
3 ss bulgur
1 egg, lett vispet
1 dl crème fraîche
1 god neve basilikum, finhakket
Salt og pepper etter smak
1 kule mozzarella, revet eller kuttet i små terninger

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.
Brun kyllingkjøttdeigen i litt olje (og la den deretter hvile på kjøkkenbenken).
Skyll squashen, fjern en liten flik av hver ende, og del hver squash i to på langs.
Grav først ut frømassen (som kastes).
Grav deretter ut halvparten av fyllet så hver halve squash blir en lang båt, ca. 5 mm tykk.
Dette fyllet skal brukes i farsen senere.
Kok squashbåtene i lettsaltet vann i ca. 10 min. La de renne av seg.
Stek løken blank i litt olje/smør, ca 5 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Ha i squashfyll og champinjong, og stek til soppen er myk, ca 5 min.
Tilsett bulgur, egg og crème fraîche.
Bland til slutt inn basilikum, og smak til med salt og pepper.
Plasser squashbåtene så de står støtt i en ildfast form, og strø et lett lag med salt over.
Fordel fyllet i båtene, og topp med mozzarella.
Stekes i ovnen til mozzarellaen er gyllen, ca. 15 min.
Server gjerne med litt salat ved siden av (og jeg har pyntet med granateplekjerner)!

 

Gratinerte squashbåter fylt med kremet kylling og sopp

 

PRØV OGSÅ HASSELBAKT AUBERGINE FYLT MED TOMAT, SPEKESKINKE OG MOZZARELLA! EN FAVORITT PÅ BLOGGEN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

2 hendelser på “GRATINERTE SQUASHBÅTER LASTET MED KREMET KYLLING OG SOPP”

    1. Ai ai, den har rett og slett falt ut, Donald. Beklager det. Men den skal altså blandes inn på slutten, med egg og crème fraîché, og fungerer som en slags binding. Har oppdatert oppskriften nå, takk for at du sa fra:-) Eva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen