Salte speltmuffins fylt med chorizo, fetaost og oliven er en perfekt frokost for folk i farta. Eller til å “spice opp” den ellers så kjedelige matpakken. Eller når du er litt småsulten, og trenger energi for å holde ut til neste måltid. Muffinsene fra Middelhavet er aller best ferske, så frys ned de du har til overs – og du har alltid en salt godbit når du trenger det!
DU TRENGER:
(Gir 10 muffins)
3 dl speltmel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
1,5 dl gresk yoghurt
0,5 dl olje
1 ss honning
50 g chorizo, kuttet i strimler
75 g fetaost, i terninger*
Ca. 25 oliven, uten stein
*Evt. en pakke Apetina green olives and garlic, for enkelthetens skyld…
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp muffinsformer i et muffinsbrett.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Visp sammen de våte ingrediensene i en annen bolle.
Ha den våte blandingen over i den tørre, og bland godt.
P.S. Deigen virker ganske tørr, det er normalt!
Vend inn chorizo, fetaost og oliven.
Fordel røren utover i muffinsformene.
Bak i ovnen til overflaten begynner å bli gyllen, ca. 18-20 min.
P.S. Eller til tannpirkeren kommer ut tørr.
Avkjøl på kjøkkenbenken i 10 min (i muffinsbrettet).
Ta muffinsene forsiktig ut av formen, og la de avkjøle seg helt på en stekerist.
PRØV OGSÅ SØTE OG SAFTIGE SPELTMUFFINS MED SITRON OG BRINGEBÆR!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!