Vi trenger alle middagstips – ja, generelt litt inspirasjon til middagsplanleggingen. Jeg hjelper gjerne til – og her er derfor ukens:
Tre middagstips på 1-2-3!
Denne uken serverer jeg tre retter som er helgemiddagen verdig. Alle rettene er som alltid enkle å lage, men du må beregne litt mer tid på kjøkkenet, enn ved de vanlige hverdagsmiddagene. Men er det ikke det helgen er til da..? Tid for kos!
Franskmenn har som tradisjon å bruke mye kalvekjøtt på kjøkkenet, og jeg forstår hvorfor. Det er utrolig mørt, mildt og delikat i smaken. Blanquette de Veau er en av de klassiske franske rettene du bare må lære deg å lage hvis du er «fan» av det franske kjøkkenet. Og du skal selvfølgelig helst bruke tipp-tipp-oldemors oppskrift – den som har blitt fulgt av familien gjennom generasjoner.
Klikk her for oppskrift!
Coq au vin er en annen klassisk fransk rett, og betyr rett og slett
hane med vin. Nå er det ikke lenger like vanlig å lage denne retten med hane. Du bruker enten en høne, eller kanskje som oftest kylling (da dette er det enkleste å få tak i). Jeg har testet flere oppskrifter, og det blir alltid godt. Men denne gangen valgte jeg en langtidskokt Coq au vin – oh la la! Når man langtidskoker kjøtt så er man nesten garantert et mørt og saftig resultat, i tillegg til at den naturlige smaken fra ingrediensene utvikler seg, og det smaker rett og slett så utrolig mye mer!
Klikk her for oppskrift!
Hadde noen sagt til meg at jeg ville spise min egen hjemmelagde
chicken tikka masala for noen år tilbake, så ville de blitt servert et fårete smil. Men her sitter jeg da, med av de beste
chicken tikka masalaene jeg har smakt. Homemade. From scratch. Og kan jeg lage det, så kan du! Bare følg oppskriften – og jeg lover at du ikke kommer til å angre!
Klikk her for oppskrift!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!