Vi trenger alle litt inspirasjon til middagsplanleggingen. Jeg hjelper gjerne til – og her er derfor ukens: Tre middager på 1-2-3!
Tre middager som er enkle å lage, uten å bruke altfor mye tid på kjøkkenet. Men det er tross alt hjemmelaget mat vi snakker om, så noe tid må du beregne. Det skal være retter de fleste i familien liker, i tillegg til at det skal være sunt. Og til sist, men ikke minst – det skal smake godt!
Denne gangen har jeg samlet tre middager som jeg mener er både lørdagens- og søndagsmiddagen verdig. De er kanskje ikke laget på 1-2-3, men i helgene har vi jo heldigvis mer tid. Så skjenk deg et glass vin, og kos deg på kjøkkenet!
KLASSISK FRANSK KALVEGRYTE – BLANQUETTE DE VEAU
Franskmenn har som tradisjon å bruke mye kalvekjøtt på kjøkkenet, og jeg forstår hvorfor. Det er utrolig mørt, mildt og delikat i smaken. Blanquette de Veau er en av de franske klassikerne, og smaker utrolig godt! KLIKK HER FOR OPPSKRIFT!
OVNSBAKT TORSK MED LETT SITRONSAUS, BLOMKÅLRIS OG LUN BØNNESALAT
Ovnsbakt torsk blir som regel alltid saftig, og her er torsken “akkompagnert” med nydelig, delikat OG lett tilbehør. Så utrolig godt, men allikevel sunt. Så her kan kjøre på med en heftig dessert til slutt. Ikke det at det trengs, for dette måltidet tilfredsstiller de fleste smaksløker! KLIKK HER FOR OPPSKRIFT!
HJEMMELAGET CHICKEN TIKKA MASALA – LETTERE ENN DU TROR!
Hadde noen sagt til meg at jeg ville spise min egen hjemmelagde chicken tikka masala for noen år tilbake, så ville de blitt servert et fårete smil. Men her sitter jeg da, med av de beste chicken tikka masalaene jeg har smakt. Homemade. From scratch. Og kan jeg lage det, så kan du! Bare følg oppskriften – og jeg lover at du ikke kommer til å angre! Og når du først er i gang; lag dine hjemmelagde nanbrød også! KLIKK HER FOR OPPSKRIFT!
FANT DU INGENTING SOM FRISTET? SE FORRIGE UKES: TRE MIDDAGSTIPS PÅ 1-2-3!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!