OVNSBAKT TORSK MED LETT SITRONSAUS, BLOMKÅLRIS OG LUN BØNNESALAT

Ovnsbakt torsk med sitronsaus og blomkålris

Her har du et herremåltid som du like lett kan nyte på en hverdag, som servere til fintfolk. Ovnsbakt torsk blir som regel alltid saftig, og du ser at fisken er ferdig når flakene deler seg når du trykker lett på fisken. Og med så mye godt og (ikke minst) sunt tilbehør, kan du heller kjøre på med en heftig dessert. Ikke det at det trengs, for dette måltidet tilfredsstiller de fleste smaksløker!

Fisken serveres med en herlig og lett saus av yoghurt, sitron og egg, som minner litt om en syrlig hollandaisesaus. Blomkålris er et godt alternativ til vanlig ris, og du vil bli overrasket over hvor godt det faktisk smaker! Også er det en helt ypperlig måte å få i seg (og ikke minst barna) mer grønnsaker på. Lun bønnesalat lager jeg ofte – og det passer like godt til kjøtt som til fisk!

 

Ovnsbakt torsk med sitronsaus og blomkålris

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

OVNSBAKT TORSK:
800 g torskerygg, delt i 4
1 liten fennikel, skjært i tynne skiver
Litt olje
Litt presset sitron
Salt og pepper

BLOMKÅLRIS:
1 blomkål
1 liten sitron, presset
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss smør
1-2 ss olivenolje
Salt og pepper

BØNNESALAT:
Ca. 350 g grønne bønner
1/2 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk. finhakket
God olivenolje
Salt og pepper

SITRONSAUS:
2 dl gresk yoghurt
3 eggeplommer
1/2 liten sitron, presset
1 fedd hvitløk
1 ts dijonsennep
1/4 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
0,5 – 1 ts sukrin/sukker

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 175 grader, og begynn med å gjøre klart tilbehøret. Sausen lages først, og den kan eventuelt holdes varm i en ildfast form i ovnen (sammen med fisken). Bønnesalaten skal bare være lun, så den er neste på programmet. Deretter river du blomkålen, før du slenger fisken i ovnen, og deretter gjør resten ferdig.

SITRONSAUS:
Finhakk hvitløk.
Bland krydder i en lite eggeglass.
Ha yoghurt, sitronjuice og eggeplommer i en liten glassbolle e.l. og kok opp over vannbad.
Ha i hvitløk, og pass på å vispe godt regelmessig.
Når sausen har tyknet (vær tålmodig, det tar ca 10-15 min), tilsetter du sennep og krydderblandingen.
Smak til med sukker, salt og pepper.

BØNNESALAT:
Kutt bort endene på bønnene, og skyll dem.
La de koke i lettsaltet vann i ca. 2 minutter, til de er “al dente”.
Hell av vannet og ha de over i en bolle.
Bland inn løk og hvitløk, og ringle over olivenolje.
Smak til med salt og pepper.

BLOMKÅLRIS:
Rasp blomkålen på et rivjern.
Press over sitronjuice.
Varm smør og olje i en stekepanne, og ha i blomkålen.
Tilsett hvitløk, og krydre etter smak.
La blomkålrisen steke i ca. 3 minutter på middels sterk varme.

OVNSBAKT TORSK:
Sett ovnen på 175 grader.
Smør en ildfast form, og legg i fisken og fenikkelen.
Krydre med salt og pepper (og noen dråper olje over fenikkelen).
Bak i ovnen i ca. 13- 15 minutter (torsken skal “falle fra hverandre” når trykker lett på den).
Skvis over litt sitron, legg på aluminiumsfolie, og la torsken hvile på kjøkkenbenken til alt er klart.

Server og nyt – dette er virkelig et herremåltid som kan nytes til hverdag og fest!

 

Ovnsbakt torsk med sitronsaus og blomkålris

 

HAR DU FINTFOLK PÅ BESØK, KAN DU TRYGT SERVERE MIN RÅESTE OSTEKAKE MED BRINGEBÆR TIL DESSERT!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen