TERIYAKI KYLLING MED ASPARGES, BROKKOLI OG FULLKORNSRIS

Teriyaki kylling med brokkoli og bondebønner

Teriyaki kylling med asparges, brokkoli og fullkornsris er en lett rett, som smaker alldeles nydelig. Og selvom teriyakisausen er hjemmelaget, så er det en forholdsvis enkel middag å lage.

Ja, kyllinglårene skal selvfølgelig marineres i noen timer først, for en rikere og saftigere smak. Men det handler bare om planlegging. Deretter går det nemlig fort å få denne deilige middagen over på tallerkenen!

 

Teriyaki kylling med brokkoli og bondebønner

 

DU TRENGER:

(Gir 3 posjoner)

3-6 rå kyllinglår (avhengig av størrelsen)

TERIYAKIMARINADE-/SAUS:
1,5 dl soyasaus
4-5 ss honning
2 ts sesamolje
2 hvitløksfedd, knust
1 ss ingefær, finhakket

P.S. 1 dl av marinaden skal brukes til å lage teriyakisaus:
1 dl marinade
1 ss maizena + 2 ss kaldt vann

TILBEHØR:
1 liten brokkoli, kuttet i små buketter
9 asparges, fjern den nederste delen
3 vårløk, hakket
Fullkornsris
Sesamfrø (ristet lett i panna)
Koriander, hakket

 

SLIK GJØR DU:

Bland sammen ingrediensene til marinaden/sausen.
OBS! Sett 1 dl til side (denne skal senere brukes til å lage teriyakisaus).
Ha kyllinglårene i en pose, og hell over marinaden.
Bland alt godt sammen, og la marinere i kjøleskapet i ca. 4 timer.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg kyllinglårene i en ildfast form, og stek i ca. 40-50 min, til de begynner å bli gylne.
P.S. Sjekk ved kutte inntil beinet: renner det ut klar saft er kyllinglårene ferdigstekt!

I mellomtiden tilbereder du tilbehøret:
Kok brokkoli og asparges “al dente” i lettsaltet vann (altså ikke kok de for lenge).
Lag fullkornsris etter anvisning på pakken.
Rør maizena ut i kaldt vann, til den er klumpefri.
Varm resten av marinaden i en liten kjele over svak varme.
Tilsett maizenablandingen, og rør godt til den begynner å tykne.
Fordel brokkoli, vårløk, asparges og ris på tallerkner.
Legg iver de ferdigstekte kyllinglårene, og ringle over teriyakisaus.
Strø over sesamfrø og koriander, og server!

 

Teriyaki kylling med brokkoli og bondebønner

PRØV OGSÅ LUNSJOBLLE MED CRISPY BLOMKÅL OG HJEMMELAGET TERIYAKISAUS – HELT NYDELIG! (VEGETAR)

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen