fbpx

HJEMMELAGET SURKÅL – TILBEHØR TIL JULERIBBEN

Surkål + ribbe = jul! Uansett hva dere spiser på selveste julaften, smaker vel de aller fleste på ribben minst én gang i løpet av julen. Og et av de viktigste tilbehørene er selvfølgelig surkål. Og som det meste annet – surkålen smaker så fantastisk mye bedre når du lager den selv!

For å få en ekstra rik og fyldig smak bruker jeg hønsekraft i min surkål (og det skader jo ikke akkurat at kraft gir påfyll av gode næringstoffer, som er viktige for god helse og en sterk kropp). Hvordan du lager din egen kraft, kan du lese mer om HER! P.S. Det er enklere enn du tror… Men du kan også fint bytte ut kraft med vann.

 

Surkål - hjemmelaget juletilbehør

 

DU TRENGER:

(Til 1 liters Norgesglass)

1 hodekål, ca. 1,2 kg
3 dl hønskekraft (eller vann)
2 dl vann
1,5 dl eddik, 7%
2 ss karve
1 ss salt
1 ts pepper
5-6 ss sukrin (eller sukker)

 

SLIK GJØR DU:

Fjern «stilken» på hodekålen, og finsnitt resten.
Ha kålen i en mellomstor kjele, og hell over kraft/vann og eddik.
Tilsett karve, salt og pepper.
Kok opp, og la kjelen småkoke med lokk til kålen er myk, ca. 1 time.
Smak til med sukrin/sukker.
Ta av lokket og la kjelen småkoke i ca. 30 minutter til.
(Slik at en del av væsken fordamper).
Oppbevares i kjølekskapet.

P.S. Lager du dobbel porsjon, kan du fryse ned surkål i porsjonsposer. Slik har du surkål til kjøttmiddagene ut vinteren. 

 

 

Surkål - hjemmelaget juletilbehør

 

LAG GJERNE HJEMMELAGET RØDKÅL OGSÅ, NÅR DU FØRST ER I GANG!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “HJEMMELAGET SURKÅL – TILBEHØR TIL JULERIBBEN”

  1. Kristin Forbes Rolfsen

    Sendt videre til Helene og Theo 👌🏼
    Ønsker meg dog fortsatt et printerikon på sidene dine 🤞🏼
    Riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR til deg og dine 🤶🏼🎁🎄🌟🎅🏼

    1. Ho ho ho! I know, Kristin:-) Jeg jobber med printer-saken, og er gaaanske nærme nå. Så om du ikke får printen i julegave, så skal det komme ute i februar en gang. God jul og godt nyttår til alle dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen