Det er noe magisk med julens mange festbord – ribbe, pinnekjøtt, og tradisjonelle godsaker. Men midt i alle de tunge rettene, er det deilig å kunne balansere det hele med noe friskt, lett og næringsrikt.
Si hei til min Julekrans med Hummus – en både lekker og smakfull aperitiff som vil stjele showet på ethvert julebord! Denne spiselige kransen er laget av silkemyk hummus, toppet med masse frisk persille, søte tomater og aromatisk rosmarin. Den er ikke bare en fryd for øyet, men også en super måte å snike inn litt ekstra grønnsaker og fiber i julen.
Server den med sprø grønnsaksstaver, grove knekkebrød eller godt brød. Kransen passer perfekt som en lett forrett, en del av tapasbordet eller som snacks til et glass med bobler før middagen.
DU TRENGER:
1 boks ferdigkokte kikerter (260 g netto)
1 lite fedd hvitløk, finhakket*
1 god ss tahini
Ca. 0,5 dl extra virgin olivenolje
Ca. 1/2 sitron
1 ts spisskummen, malt
Salt og pepper
PYNT:
Frisk persille
Cherrytomater
Agurk
Rosmarin
Friske grønnsaker og/eller godt brød
*Når jeg bruker fersk hvitløk, fjerner jeg alltid “spiren” i midten. Den kan nemlig gi en bitter smak.
SLIK GJØR DU:
Hell av laken til kikertene, men ta vare på den – den brukes til å justere konsistensen.
Ha kikerter, hvitløk og tahini i en blender (du kan også bruke en stavmikser).
Hell over olivenolje og ca. 0,5 dl av kikertlaken.
Skvis over sitron, ha i persille og miks til blandingen er silkemyk.
Tilsett mer kikertlake hvis du ønsker en “bløtere” konsistens (du kan også evt. tilsette litt vann).
Smak til med spisskummen, salt og pepper – et voilá!
Oppbevares i en boks i kjøleskapet (holder i mange dager).
Finn fram et flott fat, og plasser en liten bolle i midten.
Bre hummusen utover/rundt bollen. Fjern så bollen.
Strø over frisk persille, og pynt med cherrytomater og rosmarin.
Bruk ostehøvelen og skjær agurskiver på langs.
Lag sløyfen – og sett kronen på verket!
Serveres med friske, oppkuttede grønnsaker, grissini, kjeks eller godt brød.
PRØV OGSÅ NYDELIG JULEKRANS MED OSTER, CHARCUTERIE OG NATURENS RØDE MIRAKLER
PS! FØLG MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG MATGLEDE OG ENKLE OPPSKRIFTER!
BON APPÉTIT!