Ingen jul uten julemarsipan! Er du ikke enig? Men da skal den være hjemmelaget. For julemarsipan er sååå mye bedre når du lager den selv. Og med bedre, så tenker jeg selvfølgelig på smaken – men også for kroppen!
Det mest usunne med marsipan er det raffinerte sukkeret. Så jeg har byttet ut dette med en blanding av SukrinMelis og SukrinSirup (som du får kjøpt i de store dagligvarekjedene og på helsekosten). Og trukket med mørk sjokolade og nydelig “julepynt”, kan du trygt bytte bort den vanlige konfektesken, til fordel for enda bedre og sunnere julekonfekt!
DU TRENGER:
MARSIPAN:
200 g mandelmel*
2 ss SukrinMelis**
2 ss SukrinSirup**
1 eggehvite
2-3 mandeldråper (valgfritt)
200 g mørk sjokolade (jeg brukte 72%)***
Pynt/strøssel
*Finner du ikke mandelmel, kan du male det selv med skåldede mandler i en foodprosessor.
**SukrinMelis og FiberSirup finner du i de store dagligvarebutikkene (Meny, Centra etc.), og i helsekost-butikker.
***Skal du ha HELT sukkerfri marsipan må du selvfølgelig bruke sukkerfri sjokolade og pynt.
SLIK GJØR DU:
Ha alle ingrediensene til marsipanen i en bolle, og kna det godt sammen til en deig.
Synes du deigen virker for våt, justerer du med litt mer mandelmel.
Legg opp et bakepapir på et brett, og kjevle ut marsipanen til den er ca. 0,5 cm tykk.
Gjør dette i flere omganger.
Bruk små pepperkakeformer, og trykk ut ønskede figurer.
Legg figurene på brettet, og la de hvile i kjøleskapet i en times tid.
Varm sjokoladen over vannbad, og vend én og én figur i sjokoladen (jeg bruker to gafler).
Pass på at hele overflaten og sidene blir dekket.
Trekk halvparten av figurene med sjokolade, og pynt før sjokoladen tørker helt.
Deretter lager du ferdig resten av figurene.
Etter en time i kjøleskapet, er de klare til servering.
Oppbevares i kjøleskapet.
LAG OGSÅ DISSE NOSTALGISKE HAVREKULENE MED SJOKOLADE TIL KONFEKTESKEN! DE TAR DEG RETT TILBAKE TIL BARNDOMMEN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!