JULEKRYDRET RØDKÅL – TILBEHØR TIL JULEMATEN

Julekrydret rødkål

Rødkål er et must til julematen. Og den er aller best når du lager den selv! Jeg lager min rødkål med kraft fordi det gir ekstra god smak (i tillegg til å gi kroppen gode næringsstoffer). Men har du ikke tid til å lage kraft, kan du bruke vann istedet.

Jeg har “julepimpet” rødkålen med en kanelstang og et par nellikspiker. Dette er selvfølgelig valgfritt, men det gir det lille ekstra julepoenget. Og husk at rødkål passer til det meste av julematen – så lag gjerne dobbel oppskrift når du først setter igang. For jula varer jo helt til påske!

Har du aldri laget egen kraft, kan du lese mer om det HER! PS. Det er enklere enn du tror….

 

Surkål – tilbehør til julematen

 

DU TRENGER:

(Til 1,5 l. Norgesglass)

1 rødkål på ca. 1 kg
2 epler, uten skrott
3 dl hønskekraft (eller vann)
1 dl rødvin
0,5 dl rødvin- eller hvitvinseddik
1 ts salt
1 ts pepper
1 liten kanelstang
4 nellikspiker
2-3 ss sukrin (eller sukker)

 

SLIK GJØR DU:

Finsnitt rødkålen, og rasp eplene på et rivjern.
Ha det over i en stor kjele, og hell over kraft/vann, vin og eddik.
Tilsett salt og pepper, pluss kanelstang og nellikspiker – hvis du ønsker.
Kok opp, og la kjelen småkoke med lokk til kålen er myk, ca. 1,5 t.
Smak til med sukrin/sukker.
Ta av lokket og la kjelen småkoke i ca. 30 minutter til.
(Til en del av den overflødige væsken fordamper).
Oppbevares i kjøleskapet, eller frys ned i porsjonsposer.

 

Julekrydret rødkål

 

LAG OGSÅ HJEMMELAGET SURKÅL NÅR DU FØRST ER I GANG!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

4 hendelser på “JULEKRYDRET RØDKÅL – TILBEHØR TIL JULEMATEN”

  1. Hei, det er så fint å følge og lære av deg. Jeg skal prøve meg på rødkål for første gang, men kan ikke ha alkohol i, hva kan jeg bruke i stedefor? Det samme gjelde i steden for rom i julekaken?

    God jul?

    1. Hei hei! Så hyggelig å høre:-) Når det gjelder rødkålen, så kan du bare erstatte vin med vann:-) Og det tror jeg faktisk jeg ville gjort når det gjelder kaken også (uten at jeg har prøvd det selv;-) Håper det smaker! Juleklem fra Eva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen