LETT STRAWBERRY CHEESECAKE CRUMBLE (FRI FOR BÅDE SUKKER OG GLUTEN!)

Strawberry cheesecake crumble

Strawberry cheesecake crumble smaker nesten som en vanlig strawberry cheesecake, men er mye enklere å lage! Og denne desserten er ikke bare lett, den er i tillegg fri for både sukker og gluten!

En helt nydelig dessert, som fint kan gjøres klar dagen før servering. Det eneste du bør vente med er selve “monteringen”, slik at crumble´n holder seg sprø og fin!

 

Strawberry cheesecake crumble

 

DU TRENGER:

(Gir 6 posjoner)

CRUMBLE:
1 dl havremel
1 dl mandelmel
1/2 dl sukrin
75 g smør, romtemperert i terninger

OSTEFYLL:
1 Philadelphia, 150 g
1 beger Skyr, 140 g (eller gresk yoghurt)
1 dl sukrin
1 ts vaniljeekstrakt (eller 6-7 dråper vaniljestevia)
2 ss sitronjuice + 1 ts zest

JORDBÆRFYLL:
200 g jordbær
Søtning etter smak (ca. 1 ss sukrin)
Ca. 1 ss vann

 

SLIK GJØR DU:

CRUMBLE:
Sett stekeovnen på 150 grader.
Bland sammen havremel, mandelmel og sukrin i en bolle.
Tilsett smør, og smuldre alt godt sammen med hendene.
Legg opp et stekebrett med bakepapir, og smuldre deigen utover.
Stek til crumble´n begynner å bli gyllen, ca. 15-20 min.
Avkjøl på kjøkkenbenken, og bruk deretter fingrene til å dele opp de største klumpene.

OSTEFYLL:
Ha alle ingrediensene i en bolle, og visp med stavmikser i 4-5 min.
For at sukrinen skal “smelte” sammen med de andre ingrediensene.
Oppbevares kaldt frem til servering.

JORDBÆRFYLL:
Skyll jordbærene, og fjern stilken.
Kutt de i små biter, og ha de i en liten kjele med litt søtning og vann.
Varm opp, og la det simre til jordbærene er myke, 1- 2 min.
Avkjøl, og hell av den overflødige væsken.
Oppbevares kaldt frem til servering.

Rett før servering finner du fram passende glass/skåler.
Fordel crumble i glassene, deretter ostefyllet, og topp til slutt med jordbærfyll.

 

Strawberry cheesecake crumble

 

EN ANNEN DESSERT SOM ER SUPER Å LAGE FERDIG I FORKANT, ER PANNA COTTA! FOR EKSEMPEL EN NYDELIG OG GUL VARIANT– MED APRIKOS OG TIMIAN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD HVIS DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen