fbpx

SOLGUL PANNA COTTA MED APRIKOS OG TIMIAN (LETT OG SUKKERFRI)

Lett og solgul pannacotta med aprikos og timian

Panna cotta imponerer alltid som avslutningen på et godt måltid. Men det er faktisk en utrolig enkel dessert – og du lager den på 10 minutter (pluss den tiden den trenger på å stivne naturligvis). Ikke bare er den fin å se på, men den smaker også godt. Men – som det meste som er godt, så inneholder panna cotta veldig mye fløte og sukker. Så jeg har laget en lettere versjon uten tilsatt sukker, som kan spises hver dag. Og den smaker fortsatt som the real thing!

Panna cottaen kan selvfølgelig spises som den er, men jeg synes den gjør seg best med en frisk og syrlig topping. Du kan egentlig variere med den smaken du liker best; bringebær, jordbær, mango, appelsin, blåbær, salt karamell… Men jeg anbefaler virkelig aprikos og fersk timian, en frisk kombinasjon som balanserer perfekt med den fløyelsmyke panna cottaen. Og så er det jo straks påske, tross alt…

 

Lett og solgul pannacotta med aprikos og timian

 

DU TRENGER:

(Til 4 små porsjoner)

PANNACOTTA:
1 dl mandelmelk
1 dl vikingfløte
1 ts gelatin*
1/2 vaniljestang
1,5 ss fibersirup
1 gresk yoghurt (á 125 – 150 gram)

APRIKIKOS-TOPPING:
150 g aprikos
3 ss vann
2 ss fibersirup
2 ss sitron, presset
1 ss frisk timian, finhakket

*Gelatinmengden avhenger nok litt av hvilken gelatin-type du bruker, og jeg bruker økologisk gelatinpulver fra Naturlig Liv. Men du kan også bruke gelatinplater fra butikken.

Bytteliste: mandelmelk/kumelk, vikingfløte/fløte, fibersirup/honning eller lønnesirup. 

 

SLIK GJØR DU:

Ha melk og gelatin i en liten kjele, og la det svelle i 5 minutter.
Varm deretter opp kjelen på svak varme under omrøring, slik at gelatinen smelter.
Visp godt for å unngå klumper.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen forsiktig med en kniv.
Tilsett fløte, fibersirup og vaniljestang, rør til alt er fullstendig blandet ut.
Ta kjelen av stekeplaten, og rør inn den greske yoghurten.
Fordel i fire dessertskåler/glass, og sett i kjøleskapet i 3-4 timer (til den er stiv).
Ha aprikos og vann i en liten kjele, varm opp på svak varme.
Når det begynner å koke så vidt, tilsetter du sitron og fibersirup (smak til med søtning).
La blandingen småkoke i ca 5 min, til den begynner å tykne.
Avkjøl, rør inn timian og fordel fyllet over den kalde pannacottaen.
Pynt med en timiankvist, og nyt med god samvittighet.

 

Lett og solgul pannacotta med aprikos og timian

 

 

BON APPÉTIT & JOYEUSES PÂQUES!

 

 

2 hendelser på “SOLGUL PANNA COTTA MED APRIKOS OG TIMIAN (LETT OG SUKKERFRI)”

  1. Hei Eva,
    Jeg bruker nå bare dine oppskrifter. Så mange spennende oppskrifter. Sunn, lett OG velsmakende, ikke minst !!!Du slår Trine Matblogg langt ned i støvlene! Denne panacottaen skal jeg prøve nå til fredag. Vi skal være fire til min spesial; Paella m skalldyr, chorizo og kylling. Denne panacottaen passer perfekt til dessert.
    Et spørsmål:
    Bruker du ferske eller tørkede aprikoser?

    1. EVAiPROVENCE

      Oh-la-la! Det er den beste tilbakemeldingen noensinne, tusen takk!!!
      Jeg bruker ferske aprikoser (så husk å fjerne steinen;-)
      Håper dere får en fantastisk kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen