SQUASH- OG BULGURPILAFF MED KRYDREDE LAMMEKJØTTBOLLER

Bulgurpilaff med squash, tomat og lammekjøttboller

Pilaff er generelt en smaksatt risrett, som brukes ofte i Midtøsten og Sentral-Asia. Men du kan også bruke andre korn enn ris, og jeg foretrekker bulgur. Og da gjerne fullkornsbulgur.

Dagens bulgurpilaff er smaksatt med masse deilig squash og tomater. Og den passer godt sammen med krydrede lammekjøttboller med koriander. Du kan også bruke vanlige kjøttboller. Men når det er sagt, denne pilaffen kan fint spises alene også. For så god er den!

 

Bulgurpilaff med squash, tomat og lammekjøttboller

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

BULGURPILAFF:
5 squash
Olje til steking
1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
2 dl fullkornsbulgur
1 boks tomater
1 ss tomatpuré
4 dl vann
1 ts salt
0,5 ts pepper
Frisk persille, hakket

LAMMEKJØTTBOLLER:
500 g kvernet lammekjøtt
2 ss løk, finhakket (ca. 1/2)
2 hvitløksfedd, finhakket
1 egg, vispet
2 ss raspet brød (alt. potetmel for glutenfritt)
1 ts korianderfrø, knust
1/2 ts havsalt
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskat
1/4 ts pepper
Litt olje til steking

 

SLIK GJØR DU:

BULGURPILAFF:
Kutt squashen i tynne halvmåner.
Stek de i litt olje til de begynner å bli gylne, ca. 10 min.
Strø over 1/2 ts salt, og sett de til side.
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Ha i hvitløk og stek i 1 min.
Tilsett tomat og tomatpuré, og bland godt.
Skyll bulguren, og ha den i pannen.
Hell over vann og 1/2 ts salt, kok opp, og la det simre til bulguren er ferdigkokt, ca. 10 min.
Bland inn squash, smak til med salt og pepper, og strø over masse frisk persille.

LAMMEKJØTTBOLLER:
Ha alle ingredensene (bortsett fra oljen) i en stor bolle, og bruk hendene til å kna deigen godt sammen.
Form til små boller, og legg de på en våt skjærefjøl.
Hvis deigen fester seg til hendene, kan du skylle de i litt kaldt vann.
Ha litt olje i en stekepanne, og brun halvparten av bollene på overflaten (over ganske sterk varme), ca. 2-3 min
Demp varmen litt, og stek de til de er ferdige (pass på å vende de), ca. 5 min.
Stek til slutt resten av kjøttbollene.

 

Bulgurpilaff med squash, tomat og lammekjøttboller

HAR DU PRØVD SHAKSHUKA NOEN GANG? EN ENKEL TOMATRETT FRA MIDTØSTEN DU KAN SPISE TIL ETHVERT MÅLTID PÅ DØGNET!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen