Denne suppen ble laget etter en deilig blåskjellmiddag, der jeg satt igjen med en del deilig kraft og blåskjell. Og siden jeg prøver å kaste så lite mat som mulig, frøs jeg det ned til en senere anledning.
Og en senere anledning dukket opp i går, da jeg fikk lyst på fiskesuppe. Og med noen små justeringer så kan du nesten si at restene fra den deilige blåskjellmiddagen – ble til en smaksrik fiskesuppe. Rett og slett to middager i ett!
DU TRENGER:
(Gir 3-4 posjoner)
6 dl kraft fra blåskjell + blåskjell til overs*
6 dl vann
1 stor gulrot, i små biter
1/2 fennikel, i små strimler
1 purre, i tynne strimler
450 g fisk (f.eks. torsk/laks/hyse)
12 rå scampi, renset
En skvett fløte (valgfritt)
1 ss gressløk, finhakket
1 ss persille, finhakket
*Du kan selvfølgelig lage denne suppen fra scratch med et par små justeringer: Finhakk 2 sjalottløk, og stek løken i smør til den er blank. Tilsett 1 dl hvitvin, og la det småkoke i ca. 5 min. Tilsett deretter 10 dl utblandet fiskefond og grønnsaker, og la det koke til grønnsakene er møre. Bland så inn 1 dl fløte, fisk og scampi, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 min. Smak til med salt, pepper og krydderurter.
SLIK GJØR DU:
Gjør klar alle grønnsakene (vask, kutt, etc.)
Ha kraften fra blåskjellene og vann i en kjele sammen med grønnsakene, og kok opp.
La kjelen småkoke til grønnsakene er nesten helt møre, ca. 7 min.
Kutt fisken i ønskede stykker, og ha den i kjelen sammen med scampien.
La suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 min.
Er du glad i kremet suppe, kan du gjerne tilsette litt fløte.
Smak til med salt og pepper, og dryss over friske urter.
KLIKK HER FOR MIN OPPRINNELIGE OPPSKRIFT PÅ LETT KREMET BLÅSKJELL – PERFEKTE BLÅSKJELL HVER GANG!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!