Shakshuka er min nye favoritt-rett! Shakshuka var visstnok trendy for et par år tilbake, men jeg må innrømme at den har gått meg hus forbi. Helt til nå!
Shakshuka er basically en spicy tomatsaus med posjerte egg – og en spesialitet i det nordafrikanske kjøkkenet. Den er nok mest kjent som en frokostrett, men jeg synes den passer ypperlig både til lunsj og til middag. Med deilig krydder, grønnsaker og egg, metter shakshuka godt i magen – uten å gjøre deg “julaftenmett”.
DU TRENGER:
(Til 2-3 personer)
Olje til steking
2 små rødløk, hakket
2 grønne paprika, kuttet (uten stilk og frø)
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ts spisskummen, malt
1 ts søt paprika, malt
1 ts koriander, malt
1/2 ts salt
1/4 ts kayennepepper, malt
1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
250 g. cherrytomater, delt i to
Ca. 1 ss sukrin/sukker
4-6 egg (beregn 2 per person)
Friske krydderurter
SLIK GJØR DU:
Varm litt olje i en høy stekepanne, og ha i grønnsaker og krydder.
Rør godt rundt, og la det steke på medium varme til grønnsakene er myke, ca. 10 min.
Ha i hermetiske tomater og cherrytomater, og la sausen redusere i ca. 10 min.
Smak til med sukrin/sukker.
Lag små groper med en tresleiv, og kakk et og et egg i hver grop.
Sett over lokk, og la det steke/koke til eggehvitene er stivnet.
(Plommen skal egentlig være rennende, men det er jo en smakssak).
Dryss over hakkede krydderurter, og server med godt brød til.
PRØV OGSÅ MAGISKE OG FYLTE SQUASHRULLER I TOMATSAUS. NOK EN FAVORITT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!