fbpx

SPRØ FRØKNEKKEBRØD MED VALNØTTER – OG ÉN HEMMELIG INGREDIENS!

Sprø frøknekkebrød med valnøtter

Jeg har tidligere servert HAVREKNEKKEBRØD JEG ALDRI BLIR LEI!, og jeg må innrømme at det fortsatt stemmer. Allikevel er det godt med litt variasjon, og jeg presenterer derfor en ny oppskrift på hjemmelagde knekkebrød! Sprø frøknekkebrød er fulle av forskjellige frø og kjerner (ingen overraskelse der altså!). Og skulle det være en sort du ikke har, så kan du fint doble mengden av en annen.

Generelt er frø og kjerner kjent for å være svært så næringsrike. De inneholder blant annet mye fiber, som hjelper fordøyelsessystemet ditt. I tillegg til å inneholde flere sunne fettsyrer, og massevis av vitaminer og mineraler. Så et visst daglig inntak av frø – det både liker og er godt for kroppen!

Så over til den hemmelige ingrediensen… Og det er rett og slett vann med kullsyre! De små luftboblene i vannet gir en lettere struktur, og derfor mer «sprøhet» i knekkebrødene.

 

 

Sprø frøknekkebrød med valnøtter

 

DU TRENGER:

(Gir 2 stekebrett)

2 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl kokosmasse
2,5 dl valnøtter, hakket eller knust med stavmikser
2 ss chiafrø
1 ts salt
4 dl vann med kullsyre

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, og rør inn boblevannet.
La røren hvile på kjøkkenbenken i 10 min (slik at væsken trekkes inn).*
Legg opp to stekebrett med bakepapir.
Fordel halvparten av røra jevnt utover på hvert brett (med f.eks. en slikkepott).
For å unngå at deigen fester seg, kan du dyppe slikkepotten i vann innimellom.
Prøv å fordele deigen så rektangulært som mulig, så får du penere stykker.
Stek midt i ovnen i 15 minutter, ta ut brettene og rut opp ønskede stykker.
Sett brettene inn igjen (bytt plass på de), og stek i ytterligere 30-40 min.
For å være helt sikker på at knekkebrødene er sprø, kan du la de hvile i ovnen etter at du har slått den av, med ovnsdøren halvveis oppe.

*Luftboblene varer ikke for alltid, så det er viktig å ikke la røren stå lenger enn 10 min, og deretter jobbe raskt med å fordele deigen jevnt ut på brettene.

 

Sprø frøknekkebrød med valnøtter

 

KNEKKEBRØDENE SMAKER KJEMPEGODT MED DENNE KIKERTPOSTEIEN PÅ!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

6 hendelser på “SPRØ FRØKNEKKEBRØD MED VALNØTTER – OG ÉN HEMMELIG INGREDIENS!”

  1. Hei Eva – for en lekker side. Jeg blir sulten av å se 🙂 Men … får du tak i alt her i La France?

    1. Takk! Det er jo akkurat det som er meningen:-) Stort sett så får jeg tak i alt her. Men sukrinproduktene pakker jeg alltid med meg når jeg er i Norge. De har helt sikkert tilsvarende her i Frankrike, men har ikke funnet ut av det enda…

  2. Dette kan sikkert bli godt hvis man bytter bort boblevann med ca 6 egg, å få et mykere brød for den som ikke er begeistret for knekkebrød🤔 eller blir ikke det bra🙈 jeg bare lurer, jeg liker ikke knekkebrød så godt😨

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top