Kikertpostei (eller kikertpaté om du vil) er et smakfult pålegg som metter godt i magen. Det kan minne litt om hummus, men har en mildere smak som passer godt alene på knekkebrødet. Eller du kan spise det sammen med for eksempel litt skinke.
Kikerter er en av de grønnsakene vi alle burde spise mer av. For det første er de svært rike på næringsstoffer (som folat, jern, magnesium), i tillegg så stabiliserer de blodsukkeret ditt. Kikerter er også svært protein- og fiberrike – og gir deg derfor en laaang metthetsfølelse!
DETTE TRENGER DU:
1 boks kikerter, skylt
Saften fra en halv liten sitron
1 ss olivenolje
1 ts sesamolje (valgfritt)
3 vårløk, finhakket
1 ss sesamfrø
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Miks kikerter, sitron og olje til en jevn røre med stavmikser eller i en blender.
Rist sesamfrøene lett i en tørr stekepanne.
Bland alle ingrediensene i en liten bolle, og smak til med salt og pepper.
Oppbevares i kjøleskapet (holder i ca. 3 dager).
LYST PÅ ET LETT ALTERNATIV TIL BRØDSKIVEN? PRØV LUFTIGE CLOUDBREAD TIL FROKOST I MORGEN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
riktig godt nytt år til deg og dine❣️ Bastian på 3 år elsker kikerter så jeg tenker dette må være et perfekt pålegg å lage til ham! Har du funnet ut av det med print fra siden, Eva? 🤞🏼
Godt nyttår, Kristin! Elias er også veldig glad i kikerter! Nei, jeg har ikke funnet ut av printen enda, men det står på listen for begynnelsen av 2019:-) klemmer fra oss!
Lager nesten det samme som deg.
Kyllinglår, mais, paprika, chili og hvitløk i båter, knuste tomater og litt matfløte,
Servert med ris eller salat.
Salt og pepper selvfølgelig..
MEn jeg skal prøve varianten med kikerter😊👍
Nam, det høres også godt ut:-)
Oj, denne har jeg ikke sett før og må prøve!
Ja, prøv – jeg synes det er kjempegodt!