Muffins er en favoritt hjemme hos oss. De er enkle å lage, enkle å spise, enkle å ta med seg – og smaker alltid godt! Speltmuffins med bringebær og sitron er skikkelig saftige, og det eneste minuset med disse er at det ikke holder med kun én muffins av gangen.
Jeg bruker gjerne speltmel istedet for siktet hvetemel, rett og slett fordi speltmel er snillere mot magen. Og så baker jeg stort sett uten sukker, og denne gangen har jeg brukt Sukrin (som du får tak i hos de store dagligvarekjedene, eller i helsekostbutikken). Du kan bruke både friske eller frosne bringebær (men tin de gjerne først). Og velg helst økologisk sitron, siden du skal bruke skallet!
DU TRENGER:
(12 muffins)
4,5 dl speltmel
1 dl sukrin
2 ts bakepulver
2 egg
1 dl gresk yoghurt
1 økologisk sitron, både juice (0,5 dl) og zest (2 ts finhakket)
1 dl olje
1 ts vaniljeekstrakt
3 dl bringebær
GLASUR:
2 dl sukrinmelis
Sitronjuice
Bytteliste: speltmel/hvetemel, sukrin/sukker, gresk yoghurt/rømme, vaniljeekstrakt/vaniljesukker, sukrinmelis/melis
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og legg muffinsformer i et muffinsbrett.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Visp sammen de våte ingrediensene i en annen bolle.
Bland det våte inn i den tørre blandingen.
Vend til slutt forsiktig inn bringebærene.
Fordel røren i muffinsformene.
Stek i ovnen til overflaten begynner å bli gyllen på toppen, ca. 15 min.
P.S. Hvis du er usikker på om de er ferdige, kan du stikke en tørr trepinne inn i midten. Er pinnen “tørr” når den kommer ut, er muffinsene ferdige.
La muffinsene avkjøles på kjøkkenbenken i 10 min (i muffinsformen).
Lirk de forsiktig ut, og la de avkjøle seg helt på en stekerist.
Bland til slutt sammen sukrinmelis og sitron til en smidig glasur, og smør over toppene.
P.S. Muffinsene kan fint fryses ned, men da uten glasur!
HVA MED DISSE SØTE OG SUNNE HAVREMUFFINS MED BLÅBÆR OG SITRON (UTEN SUKKER)!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Hei,
Du skriver gresk yoghurt, kan man bruke hvilken som helst yoghurt eller vil ikke muffinsene bli like gode da?
Hei Kristin! Gresk yoghurt er litt tykkere i konsistensen enn vanlig yoghurt (i tillegg til at den er rik på proteiner). Men jeg skulle tro at det går bra å bruke yoghurt naturell også. Eva:-)