Laksemousse med reker og gressløk kan serveres som en delikat liten forrett. Eller nytes til lunsj med en deilig salat til! Det er en enkel rett å lage, men bruk en god gelatin. Jeg bruker økologisk gelatinpulver fra Naturlig liv. Det koster kanskje litt mer, men den er veldig drøy.
Du kan også bruke gelatinplater fra butikken, men da må du nesten prøve deg fram i forholdet mellom gelatin og væske. Skal du servere denne lekre retten i et selskap, kan den gjerne lages dagen i forveien. Så har du en ting mindre å tenke på på selve festdagen!
DU TRENGER:
(Jeg fikk 2 store lunsjporsjoner og 3 mindre forretter)
2 laksefileter (á 100-125 g)
Vann + fiskebuljong (til å trekke fisken i)
3 dl fløte (lett eller vanlig)
1,5 ss gelatinpulver (jeg bruker dette)
Ca. 200 g. reker, renset og kuttet i biter
Ca. 1 dl gressløk, finhakket
4 ss sitronjuice (presset)
Salt og pepper etter smak
1 egg til pynt, hardkokt i skiver
SLIK GJØR DU:
Kok opp vann og fiskebuljong i en middels stor kjele (følg anvisning).
La laksefiletene trekke i vannet til den er lett å dele i flak, ca. 10 min.
Ta vare på 1 dl av kokevannet, resten slås ut i vasken.
Bland sammen kokevann, fløte og gelatin i en liten kjele, og la hvile i 5 min.
Varm opp væsken til den er fingervarm, rør godt slik at gelatinen løser seg helt opp.
Miks væsken og laksestykkene til en jevn blanding med en stavmikser.
Bland inn sitronjuice, reker og gressløk.
Smak til med salt og pepper.
Legg en eggeskive nederst i hver form (jeg brukte glass i forskjellige størrelser).
Fordel blandingen i så mange former du ønsker.
La de stivne i kjøleskapet, min. 3 timer.
Pynt med litt gressløk, og server som en forrett. Eller til lunsj med en deilig salat til!
OG SÅ MÅ VI IKKE GLEMME KABARETEN! HER HAR DU ÉN KLASSISK VARIANT MED MODERNE TILBEHØR, OG ÉN VARIANT MED LAKS TRUKKET I HVITVIN. SÅ GODT – SÅ LEKKERT!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!