En helt nydelig og rå ostekake toppet med plenty av blåbær. Dette er en ostekake som er lett og frisk i smaken, laget med kremost og fettfattig Skyr – istedet for tung fløte. Selve bunnen er laget av mandelmel og kokos, og som derfor gjør den glutenfri. Og hele kaken er så og si sukkerfri (hvis du ser bortifra blåbærene da!).
Og selvfølgelig så smaker den akkurat som en ostekake skal smake. Bare litt lettere og friskere! Jeg har laget min ostekake i en rektangulær kakeform på 22 x 32 cm, fordi jeg foretrekker heller mindre OG flere stykker. Men ønsker du litt høyere stykker kan du lage den i en rund kakeform. Like godt smaker det uansett!
DU TRENGER:
BUNN:
150 g mandelmel
50 g kokos
75 g smør, smeltet og avkjølt
2 ss Sukrin gold
0,5 ts salt
FYLL:
250 g kremost (f.eks. Philadelphia)
250 g Skyr naturell
0,5 dl vann
1,5 ss gelatin (jeg bruker dette)
1 økologisk sitron, presset + 2 ss finhakket sitronzest
1 ss vaniljeekstrakt
1 dl Fibersirup
0,5 dl Sukrinmelis
TOPPING:
500 g blåbær (jeg brukte frosne)
0,5 dl vann
1 ss presset sitron + 1 ts finhakket sitronzest
2 ts gelatin (jeg bruker dette)
2 ss Fibersirup (smak deg til)
1 dryss kanel
Bytteliste: Sukrin/sukker, Skyr/gresk yoghurt, vaniljeekstrakt/vaniljesukker, Fibersirup/lønnesirup, Sukrinmelis/melis.
SLIK GJØR DU:
BUNN:
Kle en form med bakepapir (også oppover kantene).
Bland sammen alle ingrediensene til deigen.
Ha deigen over i formen, og bruk et glass til å trykke den ned med (så jevnt som mulig).
Sett formen i fryseren i 30 min, mens du begynner på fyllet.
FYLL:
Visp kremost og Skyr med en miksmaster.
Rør ut gelatinen i vann over svak varme, til den er helt smeltet.
Tilsett sitronjuice, sitronzest og fibersirup. Rør godt.
Hell det over i kremostblandingen.
Tilsett vaniljeekstrakt og melis, og visp til til en jevn blanding.
Bre fyllet jevnt utover, og la kaken hvile i kjøleskapet i 3 timer.
TOPPING:
Kok opp blåbærene i en kjele sammen med vann og sitron.
Mos bærene (bruk for eksempel en potetmoser).
Tilsett gelatin, og rør rundt til det er helt “smeltet”.
La blåbærblandingen avkjøle seg.
Fordel til slutt utover ostekaken, og sett kaken kaldt i nye 3 timer (minimum)!
Oppbevares kaldt.
Jeg foretrekker å kutte kaken i små stykker, og oppbevare den i fryseren. Slik varer den lenge, og jeg har alltid noe søtt og godt tilgjengelig når jeg har lyst på det!