fbpx

FYLT BUTTERNUT GRESSKAR MED BACON OG CHÈVRE – TYPISK PROVENCE

Fylt butternutgresskar med chevre og bacon

Denne oppskriften på fylt butternut gresskar med bacon og chèvre har jeg gledet meg til til å dele med dere. «Légumes farcis» er en klassisk provencalsk rett der diverse grønnsaker fylles med en farse av kjøtt og grønnsaker, og gratineres i ovnen. Du kan egentlig velge nesten hvilken som helst grønnsak (løk, tomat, squash, aubergine, paprika, potet, sjampinjong…).

Og jeg har altså valgt butternut-gresskar. Blandingen av den søtlige gresskar- og løksmaken mot den salte bacon- og chévresmaken er helt uimotståelig. Jeg synes selv denne retten ser ganske avansert ut, men den er veldig enkel å lage. Så er du så heldig å finne et butternut gresskar i butikken, anbefaler jeg deg virkelig å prøve denne oppskriften!

 

Fylt butternutgresskar med chevre og bacon

 

DU TRENGER:

(2 personer)

1 medium stort butternutgresskar (velger du økologisk kan du spise skinnet også)
1 liten gul løk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss quinoa
100 g bacon, skåret i små biter
100 g chèvre, skåret i skiver
1 dl lettfløte (alt. vanlig)
1/2 liten ts revet muskatnøtt
Gressløk
Salt og pepper etter smak

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader, og legg bakepapir på et stekebrett.
Vask gresskaret, del det i to og fjern frøene.
Bak gresskaret i ovnen i ca. 1 time og 15 min, til gresskarkjøttet kjennes mørt*.
Stek løk i pannen.
Hul ut gresskarkjøtt med en skje, la det bli igjen ca. 1 cm kjøtt langs kanten og i bunnen.
Mos gresskarkjøttet med en stavmikser.
Tilsett deretter løk, hvitløk, quinoa, bacon og fløte.
Bland godt og krydre med salt, pepper, muskatnøtt og gressløk.
Fordel fyllet i de to gresskar-skallene.
Dekk med skiver av chèvre, og strø til slutt over gressløk.
Stek i ovnen i ca 20-30 minutter, til overflaten er gyllen.
Server gjerne med en salat til, men det er ikke nødvendig.

*Baketiden kan variere fra ovn til ovn, men husk at du også kan gjerne bake gresskaret i forkant.

 

P.S. De overflødige gresskarfrøene er supre som tilbehør i for eksempel en suppe.
KLIKK HER FOR OPPSKRIFT!

 

Fylt butternutgresskar med chevre og bacon

 

LIKER DU DET FRANSKE KJØKKENET? PRØV OGSÅ KÅLRULLETTER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen