“ALT I EN KJELE” FULLKORNSPASTA MED SCAMPI, CHERRYTOMATER OG SPINAT

Alt i en kjele Fullkornsspaghetti med scampi

Som jeg elsker “alt i en kjele” konseptet! Ikke bare er det enkelt å putte alt i en kjele, for så å la kjelen gjøre jobben. Det blir minimalt med oppvask, og desto mer tid til å gjøre andre ting. Men det gir også en enda bedre smak! Det er jo helt naturlig egentlig, for i en “alt i en kjele” får ingrediensene lov til å «smelte» sammen. De kokes i sin egen kraft og smakene fremheves på en helt annen måte. Og ingenting går til spille!

“Alt i en kjele” fullkornspasta med scampi, cherrytomater og spinat er inspirert av det italienske flagget. Og smaker så godt at den vil godkjennes av enhver spaghettielskende italiener!

P.S. For smakens skyld så bruker jeg gjerne buljong i vannet. Men jeg bruker helst lettsaltet, økologisk buljong, da mange av buljongene inneholder unødvendig mye salt. Lettsaltet buljong finner du blant annet i helsekostbutikker, eller kan bestilles på nett. 

 

Alt i en kjele Fullkornsspaghetti med scampi

 

DU TRENGER:

(4 posjoner)

ONE POT:
500 g fullkornsspaghetti
350 g cherrytomater
9 dl vann
1 ss lettsaltet buljong
1 ss olje
200 g spinat
2 hvitløksfedd, finhakket
1 liten økologisk sitron, zest/skallet*
1 ts pepper

400 g scampi, ferdigkokt uten skall
Basilikum, hakket
Parmesan, revet
En klype chiliflak

*Zest får du ved å skrelle av et tynt lag av det ytterste, gule skallet. Det er derfor det er viktig å bruke en økologisk sitron. Bruk gjerne en grønnsaksskreller, men pass altså på å få med kun det gule (får du med for mye av det hvite under skallet vil det gi en bitter smak). Deretter finkutter du skallet med en stavmikser, eller finhakker det med kniv.

 

SLIK GJØR DU:

Ha alle ingrediensene til one pot i en tykkbunnet kjele, og kok opp.
P.S. Pass på at all spaghettien er dekket av væske.
La det småkoke i 10 min, uten lokk. Rør i bunnen 5-6 ganger, slik at alt blir dekket av væske.
Strø litt salt over scampiene, og ha de i gryta (dytt de godt ned).
La det småkoke i ytterligere 2-3 min.
Nå skal mesteparten av væsken være fordampet, og spaghettien al dente.
Serveres straks med et dryss chiliflak, en skvis sitronjuice, frisk basilikum og revet parmesan. 

 

Alt i en kjele Fullkornsspaghetti med scampi

 

PRØV OGSÅ EN VÅRLIG OG LETT “ALT I EN KJELE” PASTA PRIMAVERA (VEGANSK)!

 

FØLG MEG OGSÅ PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen