Søte, saftige og syrlige minimuffins som passer like godt til frokost, som til fest! Disse muffinsene er sukkerfrie, laget med havre- og grovt mel – og kan derfor spises til frokost med god samvittighet. Og med litt glasur på toppen, sklir de rett inn på festbordet. De er sprø utenpå og saftige inni, og én perfekt munnfull. Denne oppskriften gir over 30 minimuffins, men husk at du spiser ikke bare én. Du må ihvertfall ha to eller tre! Og skulle det mot formodning bli noen igjen, kan de selvfølgelig fryses (uten glasur).
Jeg bruker som regel å styre unna hvetemel når jeg baker, og her har jeg brukt en blanding av havremel og grovt mel. Men ønsker du litt “finere” minimuffins, kan du bruke vanlig hvetemel. Det samme gjelder søtningen – jeg bruker sukrin, men du kan fint bytte med vanlig sukker.
DU TRENGER:
(Gir ca. 35 minimuffins)
TØRT:
2,5 dl havremel
2 dl grovt mel
2 dl sukrin (jeg brukte 1 dl sukrin og 1 dl sukrin gold)
2 ts bakepulver
1 knip salt
VÅTT:
3 egg
2 dl lettrømme
1 dl melk
6 ss smeltet smør
4 ss sitronjuice
Zest fra én sitron
3 ss valmuefrø
Evt. sukrin/vanlig melis og sitronjuice til glasur
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
I en annen bolle visper du egg og melk.
Tilsett så resten av de våte ingrediensene.
Ha til slutt det tørre i det våte, og bland godt.
Fordel røren i små muffinsformer.
Stekes i ca. 15 minutter, til de begynner å bli gylne på toppen.
PRØV OGSÅ DISSE SAFTIGE GULROTMUFFINSENE TIL FROKOST NESTE GANG!
BON APPÉTIT!