SPICY LINSE- OG SPINATSUPPE FRA MIDDELHAVET

Linsesuppe fra middelhavet

Før jeg flyttet til Frankrike hadde jeg knapt smakt hverken linser eller bønner (bortsett fra tomatbønnene fra Heinz). Men her i det franske kjøkken brukes både linser og bønner hyppig, og jeg forstår hvorfor. I tillegg til at de selvfølgelig er fulle av proteiner og næringsstoffer, så gir de også en veldig god smak. Spesielt linser.

Blant de kanskje mer kjente franske linse-rettene har du “Petit salé aux lentilles et saucisses” som er en langtidskokt gryte med salt kjøtt, pølse, linser og grønnsaker. En utrolig smakfull rett, men ganske så tung. Denne suppen derimot, med linser, spinat og masse deilig krydder fra Middelhavet, er lett og frisk og kan fint spises gjennom alle de fire årstidene!

 

Linsesuppe fra middelhavet

 

DU TRENGER:

(4-5 posjoner)

1 stor løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss tørket mynte
1,5 ss tørket koriander
1,5 ss tørket spisskummen
0,5 ts chiliflak
1 ss sukrin (alt. sukker)
1 ss mel
Olje til steking
1 liter hønsekraft*
5 dl grønnsaksbuljong
400 g frossen spinat
3 dl grønne eller brune linser**
1 lime, presset
2 dl fersk persille, finhakket
Salt og pepper (denne suppen trenger litt ekstra salt)

*Ønsker du vegetarsuppe bruker du 1 liter vann istedet for kraft.

**Jeg pleier å bløtlegge linsene et par timer før jeg har de i gryta, men det avhenger selvfølgelig av hvilke linser du bruker. Du kan også bruke ferdigkokte, men da tilsetter du linsene helt til slutt.

 

SLIK GJØR DU:

Bruk en tykkbunnet kjele eller leirgryte, og varm opp 2 ss olje.
Stek løken til den er gyllen.
Bland alt krydderet, mel og sukker i en liten bolle, og ha i gryten.
Stek i ca 2 min mens du rører godt (løken vil nå oppleves litt “tørr”).
Hell over kraft og buljong, kok opp.
Ha i spinat og linser, kok opp.
Sett på lokk og la gryta koke i ca 30 min (eller til linsene er møre).
Hvis du synes det er for lite vann, kan du tilsette mer til du har ønsket konsistens.
Skvis over lime, og dryss over fersk persille.
Serveres rykende varm med godt brød til.

P.S. Er du glad i kjøtt, passer det veldig godt med krydret pølse. Kok pølsen sammen med linsene – da blir det skikkelig mat for mons!

 

Linsesuppe fra middelhavet

 

PRØV OGSÅ DENNE DEILIGE FRANSKE LØKSUPPEN – LAGET SLIK FRANSKMENN LAGER DEN!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen