Her har du en deilig og lett hverdagsmiddag, med en ekstra frisk vri. Når du langtidskoker kylling og grønnsaker sammen, blir ikke bare kjøttet saftigere. Flere næringsstoffer beholdes, samtidig som alle smakene forsterkes. Og utfyller hverandre. Å koke med hele sitronbåter gir den lille prikken over i´en; en ekstra friskhet. I tillegg er det jo veldig enkelt. Du har bare ingrediensene i en kjele, koker opp – og så gjør slow cooker`n resten.
Du kan selvfølgelig bruke hvilken som helst slow cooker, og jeg har brukt min Wonderbag. WONDERBAG er en helt “naturlig” slow cooker, den bruker nemlig ikke strøm. Så den kan du fint la jobbe “hjemme alene” en hel dag!
DU TRENGER:
(Til 4 porsjoner)
4 kyllingbryst, saltet og pepret
2 bokser artisjokkhjerter, avrent og delt i to
1 liten løk, kuttet i tynne halvmåner
3 hvitløksfedd, finhakket
2 dl tinte erter
1/2 liten økologisk sitron, vasket og delt i fire
5 dl kyllingkraft eller ferdigblandet buljong
1,5 dl hvitvin*
50 g bacon, kuttet i små biter
3-4 timiankvister
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukker
200 g spinatblader
Salt og pepper etter smak
*Vin kan erstattes av mer buljongvæske
SLIK GJØR DU:
Forbered alle ingrediensene, og krydre kyllingen med salt og pepper.
Ha alle ingrediensene (bortsett fra spinaten) i en kjele, og kok opp.
Væsken skal akkurat dekke de andre ingrediensene.
Er det for lite væske kan du fylle på med litt buljong.*
La koke i 1-2 minutter, før du setter kjelen forsiktig ned i wonderbagen.
Lukk godt, og la middagen stå å godgjøre seg i 2-3 timer.
Ta ut kyllingen (la den hvile under et lokk), og tilsett spinat.
Smak til med salt, pepper og sukker, og kok opp.
La kjelen småkoke til spinaten er myk, ca. 5 min.
Sett kjelen på kjøkkenbenken, ha i kyllingbrystene, og la gryta hvile i 5 minutter.
Server med quinoa eller ris.
*Du kan også bruke fløte, hvis du liker gryten kremet.
JEG KAN OGSÅ ANBEFALE SLOW COOKED CURRY MED KYLLING OG KOKOSMELK!
BON APPÉTIT!
“Slow cooker” – er det en vanlig gryte? og hva er “wonderbag”?
Hei Tove! Med slow cook mener jeg at retten tilberedes over lav varme og over lang tid. Det finnes mange forskjellige slow cookere, og min er av merket Wonderbag. Den er ikke elektrisk, og fungerer ved å holde temperaturen oppe gjennom sitt “soveposeaktige” design. Du får blant annet kjøpt den her: https://naturligliv.no/wonderbag-2
Du koker opp gryta, setter den ned i wonderbagen, lukker igjen, og lar den stå. Litt avhengig av innholdet kan maten varmebehandles opp til 12 timer. Har du ikke en egen slow cooker kan du “slow cooke” ved å la kjelen stå under lokk på minimal varme på vanlig stekeplate. Det skal ikke koke… Lykke til!