Libanesisk auberginepanne kan minne litt om en av mine vegetarfavoritter; nemlig SHAKSHUKA! Den har smaken og krydderet fra Midt-Østen, og innbakte egg i pannen. Men tomatsausen er denne gangen byttet ut med “smeltede” og smakfulle auberginebiter.
Visste du forresten at aubergine går under betegnelsen frukt? Men uansett om du kaller det en frukt eller en grønnsak, så er den svært mager på kalorier, og rik på fiber og antioksidanter. Og sammen med innbakte egg, får du i deg masse proteiner og vitaminer. Dette er en svært enkel vegetarrett – som både smaker godt, og metter godt i magen!
P.S. Skulle du ønske deg litt kjøtt i denne pannen, tipper jeg at det smaker veldig godt med røkte baconbiter til!
DU TRENGER:
(Til 2 personer)
2 auberginer
1 stor løk, hakket
2-3 ss olje (til steking)
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 sitron, presset
4 egg
Frisk persille, finhakket
SLIK GJØR DU:
Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver, og legg dem på et kjøkkenpapir e.l.
Strø godt med salt over (på begge sider), og la de hvile på kjøkkenbenken i min. 30 min.
Tørk av vannet (og saltet), og kutt skivene i terninger, 1×1 cm.
Stek løken blank i litt olje, ca. 5 min.
Ha i aubergine, hvitløk, krydder, og rør godt.
Stek på svak varme til auberginen er myk og gyllen, ca. 15 min. (mens du rører innimellom).
Press sitron over, bland godt.
Lag fire groper, og kakk et egg ned i hver grop.
Stek under lokk til eggehviten er stivnet (litt avhengig hvordan du liker egget ditt).
Ringle over litt god olivenolje, og strø over masse frisk persille.
Server gjerne sammen med godt brød.
ER DU GLAD I AUBERGINE MÅ DU PRØVE AUBERGINEPIZZA! DE ER KANSKJE SMÅ I STØRRELSEN, MEN DESTO STØRRE PÅ SMAK!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!