AUBERGINEPIZZA – LITEN I STØRRELSE, STOR PÅ SMAK! (LOW-CARB)

Auberginepizza – Low-Carb

Auberginepizza er rett og slett “minipizzaer” laget med aubergineskiver som bunn. Aubergineskivene bakes først i ovnen til de er myke, og deretter fyller du på med en smakfull tomatsaus og revet mozzarella. Til slutt grilles hele herligheten i ovnen, til osten er smeltet og gyllen.

Auberginepizza kan gjerne spises lunken, og passer godt på tapasbordet. Men serverer du litt salat ved siden av, har du straks en kjempegod middag – uten hverken ris, pasta eller poteter (hvis du er opptatt av det..).

 

Auberginepizza – Low-Carb

 

DU TRENGER:

(4 posjoner)

4 store auberginer (så tykke som mulig)
Rikelig med salt
Litt olivenolje

TOMATSAUS:
1 liten løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser tomater
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts timian
1/2 ts salt
1 knip chiliflak (valgfritt)
1 laurbærblad
250 g. karbonadedeig (godt uten også)
1-2 ts sukrin/sukker (valgfritt)
Salt og pepper
En god håndfull basilikum, hakket

Ca. 200 g. revet mozzarella

 

SLIK GJØR DU:

Skjær bort topp og bunn, slik at du sitter igjen med den tykkeste delen av auberginen.*
Skjær auberginen i skiver, 1 cm tykke.
Legg skivene på et kjøkkenpapir, og strø rikelig med salt over på begge sider.
La de hvile på kjøkkenbenken (med salt) i ca. 30 min.

Begynn på tomatsausen:
Brun karbonadedeigen i en stekepanne. Sett den til side.
Stek løken til den er blank i litt olje, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1-2 min.
Ha i tomat og krydder, kok opp.
Skru ned varmen, og la sausen simre (og redusere) ca. i 20 min.
Bland inn karbonadedeigen i tomatsausen, og la småkoke i 5 min.
Smak til med salt og pepper (og evt. sukrin/sukker).
Ta pannen av platen, og rør til slutt inn basilikum.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Tørk av vannet fra auberginskivene med tørkepapir (da forsvinner også mesteparten av saltet).
Pensle auberginskivene med litt olje, og bak de i ovnen i ca. 25-30 minutter.
De skal være myke, men ikke falle fra hverandre.
Sett stekeovnen på grillfunksjon.
Fyll de bakte aubergineskivene med tomatsaus, og dryss til slutt over revet mozzarella.
Stek pizzaene til osten begynner å bli gyllen (pass på – med grillfunksjon går det fort!)

*De delene av auberginen du ikke bruker, kan du bake sammen med auberginskivene – og deretter lage den nydelige, libanesiske dipen BABA GANOUSH!

 

Auberginepizza – Low-Carb

 

GLAD I AUBERGINE? PRØV OGSÅ LASAGNE AL FORNO MED BAKT AUBERGINE ELLER LETTERE GRESK MOUSSAKA!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen