HVOR DEILIG ER DET IKKE MED FRISK SORBET I SOMMERVARMEN?!
I mars/april er det kiwisesong, og vi er så heldige å ha tilgang på ubegrenset med kiwi. Selv etter seks år i Provence føles dette fortsatt like eksotisk! Og i år har jeg blant annet laget syltetøy og muffins – og en nydelig og frisk sorbet av kiwi, slik at jeg er godt forberedt når varmen først slår inn…
Kiwi blir omtalt som både superfood og selveste “dronningen av frukt”. Og det er ikke uten grunn. Kiwi inneholder for eksempel nesten dobbelt så mye C-vitaminer som appelsinen, i tillegg til å være rik på antioksidanter, mineraler og fiber. Kiwi er i tillegg en mager frukt med lite kalorier, men masse smak.
P.S.! Hjemmelaget sorbet får ikke helt samme konsistens som den vi er vant til fra butikken. Flakene blir liksom litt større og grovere. Men smaken er den samme – om ikke bedre!
DU TRENGER:
(4-6 posjoner)
Ca. 10 kiwi, 500 g
1/2 sitron, presset
1 dl vann
Ca. 1 dl kaldslynget honning*
*Hvor mye søtning du trenger, avhenger av hvor søt kiwien er. Jeg brukte ca. 1 dl honning (kaldslynget eller “rå”, om du vil), og det ble akkurat passe søtt for min smak! Honning er faktisk søtere enn sukker, så du trenger ikke så mye. Men mens sukker kun er tomme kalorier, inneholder rå honning aktive og næringsrike stoffer, og er bra for tarmhelsen! Så smak deg frem!
SLIK GJØR DU:
Skrell kiwiene, og kutt de i grove biter.
Skvis sitronen over, og miks i en blender.
Varm vannet på svak varme, og rør ut honningen.
Ha det over i blenderen, og kjør til du har en jevn væske.
Sett på lokket, og sett hele blenderbeholderen i fryseren.
La den stå i ca. 2 timer.
Ta den opp, og blend et par ganger.
Sett beholderen tilbake i fryseren, og la den stå der i nye 2 timer.
Gjenta denne prosessen to ganger til, før du har isen over i en beholder.
La sorbeten stå i fryseren natten, og ta den ut ca. 15 min før servering.
PRØV OGSÅ LETT PANNA COTTA MED SYRLIG KIWI!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!