Eggs Florentine – en fjong frokost med et fjongt navn. Eggs Florentine er rett og slett posjert egg med hollandaisesaus og surret spinat, servert på et stykke ristet brød. Det er i utgangspunktet et ganske så mektig måltid, og jeg har derfor laget en lettere variant av Eggs Florentine!
For meg er allerede brødet helt overflødig, da egg, spinat OG hollandaisesaus er både mektig og næringsrikt i seg selv. Og bytter du til denne lettere og friskere varianten av hollandaisesaus, blir dette et måltid du kan spise med god samvittighet!
P.S. Det eneste jeg faktisk savner brødet til, er å tørke opp all den deilige flytende eggeplommen og sausen til slutt!
DU TRENGER:
(2 porsjoner)
4 ferske egg (jo ferskere eggene er, jo bedre resultat)
150 g spinat, ca. tre gode håndfuller
1/2 hvitløksfedd, finhakket
1/4 ts malt muskatnøtt
Litt olje til steking
Salt og pepper
HOLLANDAISE:
1 gresk yoghurt (á 125 g)
2 ss sitronjuice
2 eggeplommer
1 ts sukrin/sukker (valgfritt)*
50 g smør
Salt og pepper
*Jeg liker min hollandaise frisk, men du kan runde av smaken med litt sukrin/sukker. Så smak deg til!
P.S.! Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager, og kan for eksempel brukes til å lage den franske klassikeren Croque Monsieur.
SLIK GJØR DU:
HOLLANDAISE:
Ha alle ingrediensene i en bolle, og varm opp over et vannbad (bortsett fra smøret).
Rør regelmessig med en visp mens sausen varmes opp.
Etter 10-15 minutter vil sausen begynne å tykne, og du får den riktige konsistensen.
Når sausen er lett og tykk på samme tid, sett bollen på benken og rør inn smøret.
Surr spinat og hvitløk i litt olje, til den klapper sammen.
Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
POSJERING:
Kok opp vann i en kjele. Senk deretter varmen til det ikke lenger koker (ingen bobler!).
P.S. Jeg anbefaler deg å posjere ett og ett egg (hvis du ikke er veldig dreven på kjøkkenet).
Kakk egget i en liten bolle, og hell det forsiktig ned i det varme vannet.
La egget “hvile” i vannet i 3-4 minutter, og fisk det så forsiktig opp med en øse.
Du ser at egget er ferdig posjert når eggeplommen er litt “spongy” når du trykker lett på den.
Fordel spinaten på to tallerkner.
Plasser forsiktig de posjerte eggene over, stikk et lite hull i plommen så den renner utover.
Hell over varm saus, og server straks!
PRØV OGSÅ KNALLKOMBINASJONEN BAKT AVOKADO MED EGG TIL FROKOST!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!