Det sies at kombinasjonen avokado og egg er en av de beste frokostene du kan spise. Forskning viser nemlig at en frokost som består av 45% fett, faktisk øker forbrenningen! Avokado inneholder som kjent mye fett, men da mest av det sunne – i tillegg til å være svært rik på mineraler og vitaminer. Og sammen med de proteinrike eggene, har du en frokost som metter lenge, og gir et stabilt blodsukker dagen igjennom.
Visste du forresten at bakt avokado smaker helt annerledes enn når den spises fersk? Og er det helg, så kan du jo “pimpe” opp denne frokosten med litt revet ost eller baconskiver. Så husk å plukke med deg et par modne avokadoer neste gang du er i butikken. Med denne frokosten innabords, kan det jo ikke bli annet enn en bra dag!
DU TRENGER:
(1-2 porsjoner)
1 stor avokado
2 små egg
Salt og pepper etter smak
Eventuelt 1 skive strimlet bacon og/eller revet ost til topping
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 200 grader.
Del avokadoen på midten, fjern steinen.
Hul ut litt av avokadokjøttet, slik at det blir plass til hele egget.
Legg avokadoene i en ildfast form/muffinsform, slik at de står støtt.
Kakk et egg forsiktig i hver halvdel.
Krydre med salt og pepper.
Dryss eventuelt over bacon og/eller revet ost.
Bak i ovnen til eggehvitene har stivnet, ca. 13-15 minutter.
Ha en fin dag!
PRØV OGSÅ VAFFELOMELETT – ENKELT OG GODT!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Yummi, det det skal jeg prøve en dag. Takk for tipset.
My pleasure! Og jeg håper den gir deg en riktig god morgen!