Fylte kyllingbryst er alltid godt. Og når du banker de på forhånd, blir de ekstra saftige. Kombinasjonen med ricotta og spinat er en sikker vinner. Og med ovnsbakte tomater og sautert squash servert ved siden av, har du en nydelig, fargerik og sunn middag – laget fra bunnen av – på en liten halvtime!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 kyllingfileter
1 ts paprikakrydder
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 klype chiliflak (valgfritt)
200 g spinat
Olje til steking
1 hvitløksfedd, finhakket
0,5 ts malt muskatnøtt
125 g ricotta
Salt og pepper etter smak
Cherrytomater, ca. 300 g
TILBEHØR:
3 medium squash, kuttet i tynne kvartmåner
3 sjalottløk, kuttet i tynne ringer
1 smørterning til steking
0,5 ts tørket timian
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og pensle en stor ildfast form med litt olje.
Bank kyllingfiletene flate med en kjevle (jeg surrer litt plastfolie rundt, så kjøttet ikke fester seg).
Bland paprika, salt og chiliflak i en liten bolle.
Pensle olje over kyllingbrystene, og strø over krydderblandingen.
Snu filetene (slik at kryddersiden ligger ned).
Stek spinaten i litt olje til den faller sammen, ca. 5 min.
Bland inn hvitløk og muskatnøtt, og stek i ytterligere ca. 1 min.
Bland til slutt inn ricottaen.
Bre blandingen godt utover kyllingbrystene, og rull de sammen (så godt du klarer)
Legg kyllingbrystene over i den ildfast formen (med “skjøten” ned), sammen med cherrytomatene.
Hell noen dråper olje over tomatene, og stek i ovnen til kjøttet er gjennomstekt, ca. 20-25 min.
TILBEHØR:
Stek i mellomtiden squash og sjalottløk i litt smør (eller olje).
Strø over timian og krydre med salt og pepper
Sett på lokk når det er gjennomvarmt, og la det surre på laveste varme, ca. 15 min.
Squashen skal “smelte”. Ser det ut som den svir seg kan du tilsette litt vann.
La kyllingen hvile i 5 min (tomatene kan da gjerne bake i ovnen), før du danderer den pent på en tallerkener med squash og tomater.
PRØV OGSÅ TERIYAKI KYLLING MED ASPARGES OG FULLKORNSRIS!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!