Kremet suppe fra Toscana må nesten kunne gå under kategorien “sunn comfortfood”! Full av næringsrik kraft og grønnsaker, med en deilig, kremet konsistens – og krydret pølse fra Italia. Mamma mia!
Og det er supper som denne som gjør at hjertet banker litt hardere når høsten kommer. For det betyr at det er suppesesong igjen! Velg selv om du vil bruke lett eller vanlig fløte. Men når det kommer til pølse, så velg helst en type med høyt kjøttinnhold. Jeg liker for eksempel godt den italienske og krydrede salsiccia´n med svinekjøtt… Server suppen med revet parmesan og soltørkede tomater, og drøm deg bort til nydelige Toscana!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
400 g italiensk svinepølse (jeg bruker gjerne salsiccia)
Olje til steking
1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1,5 liter kyllingkraft (evt. grønnsaksbuljong)
2 dl fløte (lett eller vanlig)
2 ts oregano
1 boks hermetiske tomater
Salt og pepper etter smak
200 g frisk spinat, skylt
0,5 dl soltørket tomat, hakket
Basilikum, hakket
Parmesan, revet
SLIK GJØR DU:
Fjern skinnet fra pølsen, og brun kjøttet i litt olje.
Hakk det opp på samme måte som du gjør når du lager bolognesesaus.
La kjøttet hvile på kjøkkenbenken, mens du steker løken blank litt olje, ca. 3-4 min.
P.S. Bruk en stor, tykkbunnet kjele!
Ha i hvitløk, og stek i ca. 1 min.
Ha i kyllingkraft, fløte, oregano, tomat, litt salt og pepper, og kok opp.
Bruk en stavmikser, og miks til en helt jevn suppe.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett kjøtt, spinat, soltørket tomat og frisk basilikum.
Strø til slutt godt med revet parmesan på toppen!
PRØV OGSÅ DENNE ENKLE SUPPEFAVORITTEN; ITALIENSK BRYLLUPSSUPPE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!