fbpx

ITALIENSK BRYLLUPSSUPPE MED KJØTTBOLLER

Italiensk bryllupssuppe med kjøttboller

Ikke la deg lure! Italiensk bryllupssuppe er riktignok ikke så fotogen. Men det denne suppen mangler i utseende, tar den igjen i smak. Og vel så det! Dette er en enkel suppe med grønnsaker, pasta og kjøttboller, som jeg faktisk kan garantere deg at alle i familien liker. Den smaker nemlig helt nydelig! (Ok, kanskje guttungen plukker ut spinaten, men det kan vi vel leve med)..?!

Navnet Italiensk bryllupssuppe kommer fra den italienske frasen «minestra maritata», som betyr «gift suppe». Og da henviser man selvfølgelig til de gode smakene som dannes i kombinasjon mellom grønnsakene og kjøttbollene.

Denne suppen må du bare love meg å prøve!

 

Italiensk bryllupssuppe med kjøttboller

 

DU TRENGER:

KJØTTBOLLER:
450 g kjøttdeig
1/2 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss brødrasp/knust kavring
2 ss frisk persille, finhakket

SUPPE:
2 liter kyllingkraft (eller hønsebuljong-terninger)
1 ts salt (hvis du bruker buljongterninger, trenger du ikke ekstra salt!)
2 gulrøtter, kuttet i tynne halvmåner
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
200 g frisk spinat, skylt
2,5 dl småpasta*
Salt og pepper etter smak

TOPPING:
Basilikum, finhakket
Parmesan, revet

*Jeg bruker Farfalline, men du kan bruke flere typer suppepasta. Som for eksempel Acini de Pepe.

 

SLIK GJØR DU:

KJØTTBOLLER:
Bland alle ingrediensene sammen, og kna med hendene til alt er godt blandet.
Form små kjøttboller med hendene, og legg de på en våt skjærefjøl.

SUPPE:
Ha kyllingkraft, gulrøtter, salt, timian og oregano i en stor kjele, og kok opp.
Ha forsiktig i kjøttbollene og la de småkoke i noen minutter, mens du rører forsiktig rundt.
Ha i spinat og pasta, og kok opp på nytt.
La suppen småkoke til pastaen er al dente, ca. 10 min (litt avhengig av pastatypen).
Smak til med salt og pepper.
Topp med basilikum og masse revet parmesan

 

Italiensk bryllupssuppe med kjøttboller

 

PRØV OGSÅ KREMET TOMATSUPPE MED BASILIKUM OG PARMESAN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen