Ikke la deg lure! Italiensk bryllupssuppe er kanskje ikke den mest fotogene suppen. Men det den mangler i utseende, tar den igjen i smak. Og vel så det! Dette er en enkel suppe med grønnsaker, pasta og kjøttboller, som jeg faktisk kan garantere deg at alle i familien liker. Den smaker nemlig helt nydelig!
Navnet Italiensk bryllupssuppe kommer fra den italienske frasen “minestra maritata”, som betyr “gift suppe”. Og da henviser man selvfølgelig til de gode smakene som oppstår i kombinasjon mellom grønnsakene og kjøttbollene.
Denne suppen må du bare love meg å prøve!
DU TRENGER:
KJØTTBOLLER:
400 g kjøttdeig
1/2 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss brødrasp/knust kavring
2 ss frisk persille, finhakket
SUPPE:
2 liter kyllingkraft (eller hønsebuljong)
1 ts salt (hvis du bruker buljongterninger, trenger du ikke ekstra salt!)
2 gulrøtter, kuttet i tynne skiver
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
200 g frisk spinat, skylt
2,5 dl suppepasta*
Salt og pepper etter smak
TOPPING:
Basilikum, finhakket
Parmesan, revet
*Jeg bruker de som ser ut som små perler “acini de pepe”, men du kan selvfølgelig bruke andre typer småpasta.
SLIK GJØR DU:
KJØTTBOLLER:
Bland alle ingrediensene sammen, og kna med hendene til alt er godt blandet.
Form små kjøttboller med hendene, og legg de på en våt skjærefjøl.
SUPPE:
Ha kyllingkraft/buljong, gulrøtter, salt, timian og oregano i en stor kjele, og kok opp.
Ha forsiktig i kjøttbollene og la de småkoke i noen minutter, mens du rører forsiktig rundt.
Bruk en liten sil og skum av suppen (altså fjern overflødig skum som legger seg på toppen).
Ha i pasta, kok opp, og la småkoke i 5 min.
Ha i spinaten, og la suppen småkoke til pastaen er al dente, ca. 5 min (litt avhengig av pastatypen).
Smak til med salt og pepper.
Topp med basilikum og masse revet parmesan
PRØV OGSÅ KREMET TOMATSUPPE MED BASILIKUM OG PARMESAN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!