FISKESPYD MED SCAMPI, SUKKERERTER OG SØTPOTETPURÉ

Fiskespyd med scampi og søtpotetpuré

Fiskespyd med sukkererter og søtpotetpuré er en nydelig, men enkel, fargerik og sunn hverdagsmiddag. Og du kan lett krysse av én av de to-tre fiskemiddagene det anbefales å spise i uka.

Finner du ikke sukkererter, kan du erstatte de med for eksempel aspargesbønner. Og du trenger heller ikke bruke forskjellig type fisk. Men jeg personlig synes det er godt med et par scampi på spydet!

 

Fiskespyd med scampi og søtpotetpuré

 

DU TRENGER:

(4 posjoner)

FISKESPYD:
2 laksefileter, á 125 g
2 torskefileter, á 200 g
8 rå scampi
1/2 grønn paprika
1/2 rød paprika
1 sitron, presset
Litt olje

PURÉ:
3-4 middels store søtpoteter, ca. 1 kg
2 ts salt i kokevannet
1 hvitløksfedd, knust
50 g smør
Ca. 1 dl melk
1 ss frisk rosmarin eller timian, finhakket (evt. 1 ts tørket)
Salt og pepper etter smak

250 g sukkererter
Persille eller koriander, finhakket

 

SLIK GJØR DU:

PURÉ:
Skrell potetene og hakk dem i fire.
La de koke i lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 min.
Hell av vannet og tilsett hvitløk, smør, melk og krydder.
Bland alt til en jevn puré med en stavmikser.
P.S. Foretrekker du struktur i puréen, kan du mose potetene
med en gaffel, før du rører inn de andre ingrediensene.
Sett kjelen tilbake på platen (svak varme), og varm opp mens du rører i bunnen.
Smak til med salt og pepper.

FISKESPYD:
Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en ildfast form med litt olje
Del hver laksefilet i 4 biter.
Del hver torskefilet i 4-6 biter (avhengig av formen).
Kutt paprika i biter, ca. 2×2 cm.
Finn fram spydene, og tre på scampi, fisk og paprika i ønsket rekkefølge.
Legg spydene i formen og hell over litt olje.
Krydre med salt og pepper, og skvis over en halv sitron.
Sett spydene inn i ovnen, og la de bake i ca. 6 min (til fisken er ferdig).
Kok i mellomtiden sukkertene i lettsaltet vann.
Server straks med søtpotetpuré og sukkererter.
Strø over finhakket persille eller koriander, og skvis over resten av sitronen.

 

Fiskespyd med scampi og søtpotetpuré

HER HAR DU BLOGGENS MEST POPULÆRE FISKEMIDDAG: BAKT TORSK MED URTESMØR OG CHERRYTOMATER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen