Strålende gulrotsuppe med ingefær lyser opp selv den mørkeste vinterdag. Den deilige, søte smaken av gulrot og løk, balanserer perfekt med spicy ingefær og gurkemeie. Dette er en suppe som virkelig varmer deg opp fra tå til topp!
Gulrot er den grønnsaken vi spiser mest av i Norge. Kanskje fordi den er så allsidig, og godt likt av både små og store. Men gulroten er i tillegg proppfull av antioksidanten betakaroten, som blir omdannet til A-vitamin i kroppen. Og A-vitaminer er bra for både synet og huden, i tillegg til at det bidrar til å styrke immunforsvaret. Så sammen med de betennelsesdempende røttene ingefær og gurkemeie, gjør denne gulrotsuppen deg bedre rustet mot vinterens forkjølelser.
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
1 stor gul løk, hakket
Olje til steking
3 store hvitløksfedd, finhakket
3-4 cm fersk ingefær, finhakket
6 cm gurkemeie, finhakket (1 ts hvis du kun har tørket)
9-10 gulrøtter (800g), kuttet i rundeller
1,5 l kyllingkraft (evt. grønnsaksbuljong hvis du ønsker vegetar)
1 ts salt (hvis du bruker buljongterninger, trenger du ikke ekstra salt)
Ristede sesamfrø
SLIK GJØR DU:
Ha i litt olje i en tykkbunnet kjele, og stek løken til den er blank, ca 5 min.
Ha i hvitløk, stek i 1 min.
Ha så i ingefær og gurkemeie, stek i 1 min.
Ha til slutt i gulrøttene, og stek ytterligere 3-4 min.
Hell over kraft/buljong og salt, og kok opp.
La det koke til gulrøttene er møre, ca. 20 min.
Miks suppen med en stavmikser eller blender, til du har en jevn konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Server med ristede sesamfrø, friske urter og litt fløte på toppen.
KAN DU IKKE FÅ NOK AV SUPPER? PRØV DENNE IMPONERENDE GRESSKARSUPPEN MED COMTÉ – SERVERT I SEG SELV!
BON APPÉTIT!