INFUSION – SMAKSSATT VANN SOM HJELPER TIL Å OPPRETTHOLDE VÆSKEBALANSEN!

Infusion med mynte, bringebær og appelsin

Vi vet alle at vi bør drikke minimum 1,5 liter vann hver dag. Men noen ganger er dette lettere sagt enn gjort. Små ting og rutiner kan selvfølgelig hjelpe. For eksempel er det lurt å alltid ha en flaske friskt vann på arbeidsplassen. Eller få rutiner på å drikke et stort glass vann før hvert måltid…

Mitt beste råd er å lage en “infusion”, eller vann med tilsatt smak. Bruk de krydderurtene du liker best, og tilsett gjerne frukt og bær i tillegg. Eller kanskje bare frukt. Eller bare bær. Her er det vel egentlig bare fantasien (og smaken) som setter grenser.

Infusion eller tisane (som selvfølgelig stammer fra det franske språket) kan lages både varmt og kaldt. Lager du en kald tisane, må du la urtene trekke en stund. Men lager du en varm tisane, holder det å la urtene trekke i 5-10 minutter.

 

Infusion med mynte, bringebær og appelsin

 

DU TRENGER:

1 liter vann
1 kvist med mynteblader
2-3 appelsinskiver
1 neve frosne bringebær

 

SLIK GJØR DU:

Fyll en karaffel med friskt vann.
Press ned mynte, appelsinskiver og bringebær i karaffelen.
Sett flasken kaldt, og la de deilige smakene trekke ut i vannet.

 

KRYDDERURTER OG KJERRINGRÅD:

Krydderurter har diverse helende egenskaper, og har opp gjennom historien blitt brukt flittig i urtemedisinsk behandling. Peppermynte kan for eksempel hjelpe mot mage- og luftsmerter. Vanlig mynte virker som en anti-bakteriell, og skal også hjelpe mot oppblåsthet. Sitronmelisse er kjent som et beroligende middel for psyken. Lavendel har en kraftig beroligende virkning og kan brukes ved søvnvansker. Rosmarin har antioksidantegenskaper, som kan nøytralisere frie radikaler i kroppen (også kjent som partikler som skader og ødelegger celler).

 

Hjemmelaget limonade med mynte

 

OG HUSK AT INGENTING ER SOM EN FRISK LIMONADE (SUKKERFRI) NÅR VARMEN SETTER INN, OG SOLA TITTER FRAM!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen