fbpx

LETT BOBLENDE HYLLEBLOMSTSAFT (FERMENTERT)

Boblende hylleblomstsaft

Hylleblomstsaft er noe som hører sommeren til. Det er en skikkelig frisk og leskende drikk, som kan kjøle deg ned en sommerkveld. Eller den kan serveres som et alkoholfritt alternativ til en god middag.

Svarthylletrær finner du overalt, og i juni er lukten intens av de blomstrende trærne. Så neste gang du går forbi et av disse majestetiske trærne, plukk med deg en stor bærepose med svarthyllblomster – og lag din egen friske og sunne hylleblomstsaft!

Jeg har tidligere syslet litt med fermentering (blant annet denne spicy ketchupen, som anbefales på det sterkeste!). Men jeg er langt fra utlært. Så denne gangen har jeg latt meg inspisere av en av dronningene innen fermentering, Bentes Fermentering. Og for å hjelpe fermenteringsprosessen igang, laget jeg først en ingefærstarter (oppskrift her!). Jeg har ingen «proffe fermenteringsverktøy», så jeg brukte rett og slett det største Norges-glasset jeg hadde. Det rommet 4 liter, og funket som en kule!

 

Boblende hylleblomstsaft

 

DU TRENGER:

(Gir ca. 4 liter)

3 dl ingefærstarter
3,5 l kokt vann, avkjølt
8 ss brunt sukker
2 ss honning
2 lime, presset saft
2 ts uraffinert havsalt
Ca. 175 g hylleblomster
1 sitron i skiver, økologisk

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med å lage ingefærstarteren. P.S.! Dette tar ca. 5 dager!
Rens blomstene for støv og pollen ved å dyppe de i en bøtte med rent vann.
La blomstene renne av seg på et rent kjøkkenhåndkle.
Ha vann og sukker i beholderen du skal bruke. Rør sukkeret godt ut.
Tilsett ingefærstarter, honning, lime og havsalt. Bland godt.
Fyll opp glasset med svarthyllblomster, og press deretter ned sitronskivene.
Lukk glasset, og la det hvile på kjøkkenbenken i 4-5 dager.
P.S. Det skal nå bruse lett når du rører på glasset.
Bruk en sil, og hell hylleblomstsaften over på egnede flasker.
La flaskene etterfermentere i 2 dager på kjøkkenbenken, før du setter de i kaldt.
Oppbevares deretter kaldt i kjøleskapet.

 

Boblende hylleblomstsaft

 

JEG VIL OGSÅ ANBEFALE FRISK LIMONADE MED MYNTE OG INGEFÆR (SUKKERFRI) SOM ET GODT ALKOHOLFRITT ALTERNATIV!

 

BON APPÉTIT!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

4 hendelser på “LETT BOBLENDE HYLLEBLOMSTSAFT (FERMENTERT)”

    1. EVAiPROVENCE

      Haha, det skal vel godt la seg gjøres, ja… Beklager, en liten, men stor skriveleif der. Jeg har oppdatert til 3,5 liter kokt vann. Takk for «the heads up»!

    1. EVAiPROVENCE

      Oj, godt spørsmål! Jeg er faktisk ikke så dreven på det, så det tør jeg ikke svare på. Beklager:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen