Spicy kjøttboller “på en seng av” meksikansk quinoa, er en velsmakende, varmende og lett middag i hverdagen. Server sammen med skiver av avokado og crème fraîche til, og jeg vil garantere deg at de fleste i familien vil elske det!
P.S. Visste du forresten at quinoa ofte blir omtalt som en superfood? Det er takket være sitt høye næringsinnhold, samtidig som det er glutenfritt – og ikke minst godt på smak!
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
QUINOAGRYTE:
1 liten rødløk, hakket
1 stor grønn paprika, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
5 dl kyllingkraft (evt. grønnsaksbuljong)
1 boks hermetiske tomater
2 små bokser mais (ca. 4 dl)
200 g sorte bønner, ferdigkokte
2,5 dl quinoa
1 ss paprikapulver
2 ts spisskummen
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 presset lime
2-3 vårløk, hakket
Koriander, hakket
KJØTTBOLLER:
350 g kjøttdeig / karbonadedeig
1 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 stort egg
1 rød chili, finhakket
2 gode klyper salt
1/2 ts pepper
Friske urter, finhakket (jeg brukte oregano og basilikum)
Smør til steking
SLIK GJØR DU:
QUINOAGRYTE:
Stek løken til den er blank, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk og paprika, og stek i ca. 3 min.
Ha i resten av ingrediensene, bortsett fra lime, vårløk og koriander.
La gryta småkoke uten lokk til væsken er absorbert, ca. 25-30 min. Rør godt innimellom.
Press over lime, og topp med vårløk og koriander.
KJØTTBOLLER:
Ha alle ingrediensene i en bolle, og kna godt sammen til en deig med hendene.
Form 12 små boller med hendene og legg de på en våt fjøl.
Varm smør i en stekepanne, og stek kjøttbollene på middels varme i ca. 4-5 min.
P.S. Stek kun halvparten av kjøttbollene av gangen. Og ikke la de steke for lenge, da blir de lett tørre!
Serveres med avokado og crème fraîche til!
DIGGER DU OGSÅ ENKLE MIDDAGER MED MYE SMAK? PRØV SUPERENKEL CURRY MED KYLLING OG TOMAT!
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!