HUMMUS MED BAKT PAPRIKA OG LOMPECHIPS

Hummus med paprika og lompechips

Jeg har vært forelsket i hummus helt siden første gangen jeg lagde det selv. Den står på bordet hver gang jeg inviterer til apero/tapas og småretter. Og jeg lager den alltid når vi er på ferie! Hummus er nemlig helt ypperlig å servere både som tilbehør, og som snacks.

I sommerferien lagde jeg en variant med bakte paprika, som smakte helt nydelig med en torskemiddag. Og servert som snacks sammen med lompechips!

 

Hummus med paprika og lompechips

 

DU TRENGER:

2 små røde paprika
1 boks kikerter, skylt
0,5 sitron, presset
3 ss tahini
1 hvitløksfedd, finhakket
0,5 ts salt
0,5 ts spisskummen
3 ss olivenolje

LOMPECHIPS:
1 pk lomper
Diverse krydder

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 250 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Skyll og kutt paprikaen i 4 (på langs). Fjern stilken og frømassen.
Legg paprikabitene på stekebrettet, med skinnsiden opp.
La de steke i ovnen på øverste hylle, til de begynner å bli godt stekt (sorte), ca. 10-15 min.
La paprikaen avkjøle seg i 2-3 minutter, og legg de deretter i en brødpose som du blåser opp.
La paprikaen hvile i brødposen i 5 min, og dra deretter av skinnet med fingrene.
(Dette gjør du for at skallet skal være lett å løsne).
Kutt paprikaen i biter.
Ha kikerter, tahini, sitronjuice, hvitløk og krydder i en beholder, og miks til en jevn masse.
Ha i paprikabitene, hell over olivenolje, og miks igjen (hummusen skal være helt jevn).
Smak til med salt og pepper.
Oppbevares i kjøleskapet (den holder seg fint 3-4 dager).

LOMPECHIPS:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg bakepapir på et stekebrett, og fordel lompene utover.
Krydre med ditt favorittkrydder.
Jeg brukte salt/pepper/chili-/paprika og salt/pepper/curry/hvitløkspulver.
Skjær opp i ønskede stykker med en pizzaskjærer, og stek i ovnen til de blir gylne (ca. 7 min).
Avkjøl – og server med deilig hummus!

 

 

Hummus med paprika og lompechips

 

PRØV OGSÅ BABA GANOUSH – EN SUPERDIGG AUBERGINEDIP!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen