Etter å ha blitt fristet av en strawberry cheesecake jeg så i et blad i dag, har jeg laget en variant av denne. Men siden det er sommer og sol – laget jeg den i isform! For is blir vi aldri lei av i varmen. Og derav navnet “Strawberry cheesecake on a stick”.
Med en frisk og syrlig kremet kjerne, chrunchy jordbærbiter og sprø kjeksbunn, er denne strawberry cheesecake-isen helt perfekt til å kjøle seg ned med. Den er rik i smaken, og passer derfor kanskje best til en voksen gane. P.S. Velg dine jordbær med omhu, pass på å bruke modne og søte jordbær!
Say cheese..!
DU TRENGER:
(Gir 10 store is)
Ca. 500 g jordbær
2 dl gresk yoghurt
1 dl melk
150 g kremost (Philadelpia)
1 dl honning eller lønnesirup, smak deg til hvor søt du ønsker den
4-5 stevia vaniljedråper eller 1/2 ts vaniljepulver
Zest fra 1 økologisk lime (bruk kun skallet)
Ca. 60 g havrekjeks (f.eks. Kornmo)
Ca. 30 g smør, smeltet (3 ss)
SLIK GJØR DU:
Ha første del av ingrediensene i blenderen og kjør til du har en jevn masse (N.B. Spar 10 bær!).
Smak til med søtning.
Fordel jordbærblandingen i isformer, la det være igjen ca. 2 cm til kjeksbunnen.
Kutt de siste jordbærene i små biter, og fordel i formene.
Sett de i fryseren, og la de stå i ca. 2 timer.
Knus havrekjeksen mellom fingrene, og bland inn det smeltede smøret.
Fordel kjeksblandingen i formene, trykk den godt ned.
Sett over lokk, stikk ned pinner og sett i fryseren.
La formene stå i minimum 4 timer, til isen er helt fryst.
Nytes når som helst på varme sommerdager, eller server som en dessert!
PRØV OGSÅ BARNAS FAVORITTIS MED VANNMELON OG KIWI!
BARE 2 INGREDIENSER OG UTEN TILSATT SUKKER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!