Grønn pasta med spinatpesto og scampi lager du på null komma niks, og den er grønn på flere måter. Først og fremst grønn i fargen. Deretter grønn for lommeboka, for denne middagen koster ikke all verden. Og velger du ASC- eller MSC-sertifiserte scampi, gjør du et miljømessig godt valg!
Bruk den pastaen du liker best, men jeg anbefaler selvfølgelig en fullkornsvariant. Eller pasta laget av grønnsaker, linser, kikerter og den slags. Dette er bedre for kroppen, fordi disse pastatypene inneholder mer fiber, som bidrar til en lavere blodsukkerstigning. Og en bedre fornøyelse.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
500 g pasta (jeg brukte fullkornspenne)
Litt smør eller olje til steking
2 hvitløksfedd, finhakket
300 g tigerreker, renset
3 dl erter, frosne
Salt og pepper
Chiliflak
Parmesan til topping
SPINATPESTO:
1 dl pinjekjerner
200 g spinat
Ca. 50 g basilikum
0,5 dl olivenolje
1 hvitløksfedd, finhakket
0,5 dl parmesan, revet
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
SLIK GJØR DU:
Kok pastaen al dente i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken.
Ha olje eller smør i en stor panne, og stek hvitløken i 30 sek.
Ha i scampien og stek til de er rosa, 3-4 min.
Ha i pastaen og ertene, og bland godt.
Bland til slutt inn spinatpesto, og server med chiliflak og revet parmesan.
SPINATPESTO:
Rist pinjekjernene til de er gylne i en tørr stekepanne, ca. 5 min (vend innimellom).
Ha halvparten av spinaten i en beholder, og miks godt med en stavmikser.
Tilsett resten av spinaten, og miks igjen.
Ha i resten av ingrediensene til pestoen, og miks til en jevn pesto.
Smak til med salt og pepper.
HAR DU FORRESTEN PRØVD SQUASHGHETTI? PASTAEN ER BYTTET UT MED SQUASHSTRIMLER, MEN SMAKER HELT NYDELIG!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!