fbpx

SMAKFULL SQUASHGHETTI MED SPICY SCAMPI OG SITRON (GLUTENFRI)

Squashghetti med scampi

Squashghetti er rett og slett strimlet squash som serveres på samme måte som spaghetti. Du kan variere med uendelig av smaker, og denne gangen har jeg laget en fresh squashghetti med spicy scampi og sitron. Squashghetti er superenkelt å lage, det går fortere enn svint – OG det er lett for magen. Nesten som et sunt Kinderegg!

Jeg bruker både smør, olje og parmesan i squashghettien. Selvfølgelig fordi det smaker godt, men det gir i tillegg en bedre metthetsfølelse. En siste ting som er genialt med squashghetti, er at du får i deg enda mere grønnsaker. 5 om dagen, vettu!

 

Squashghetti med scampi  

DU TRENGER:

(Til 2 personer)

3 squash (så lange og rette som mulig)
50 g smør
2 hvitløksfedd, finhakket
300 g scampi, renset
1 liten økologisk sitron, presset + 1 ss finhakket zest
1 god klype chiliflak
Salt og pepper etter smak

GARTNITYR:
Revet parmesan
Friske, finhakkede urter
God olivenolje

 

SLIK GJØR DU:

Skyll squashen og kutt bort endene.
Strimle squashen med en spiralizer.
Du kan også bruke en grov ostehøvel, for så å skjære skivene til strimler med en kniv.
Smelt smøret i en høy stekepanne, og la hvitløken surre i 2 min.
N.B. Pass på at det ikke svir seg.
Ha i scampi og sitronzest, og la det surre i 1 min.
Tilsett squashstrimlene, og skvis halve sitronen over.
Dryss over et godt knip med chiliflak, og la det surre til squashen er myk, ca. 4-5 min.
P.S. Rør rundt jevnlig.
Smak til med salt og pepper.
Press over sitron, ringle over litt olje, gi et godt dryss med parmesan og krydderurter
– og server straks!

 

Squashghetti med scampi

 
OG FOR DEG SOM ER GLAD I GRØNNSAKER, SÅ KAN JEG VIRKELIG ANBEFALE HASSELBAKT AUBERGINE FYLT MED TOMAT, SPEKESKINKE OG MOZZARELLA! 

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “SMAKFULL SQUASHGHETTI MED SPICY SCAMPI OG SITRON (GLUTENFRI)”

  1. NAM! Det ser skikkelig godt ut. Jeg har ikke prøvd å lage squashghetti ennå, men nå ble jeg inspiret. : )

    1. Så bra! Da må det bare bli squashghetti til middag på dere i dag da:-) Det er skikkelig digg altså, jeg lover!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top