CHILI CON CARNE – EN SKIKKELIG SMAKSBOMBE! OG MED ÉN HEMMELIG INGREDIENS…

Chili con carne - slow cook

Chili con carne er en lettvint og smaksrik gryterett med kjøttdeig, tomater, bønner – og masse deilig krydder. Du kan faktisk kjenne at alle de forskjellige smakene forsterkes etterhvert som du spiser. Når vi hører ordet chili er det lett å tenke “at dette er sterkt”! Men denne gryta kan tilpasses til alle i familien, bare du er litt forsiktig når du krydrer.

I tillegg til alle de forskjellige krydderne, er det også smaksatt med øl. Men den “hemmelige” ingrediensen er faktisk kakaopulver! Den er med på å runde av alle smakene, og setter den lille “prikken over i´en” i denne chili´en.

Chili con carne er så godt at jeg alltid lager dobbel porsjon, og fryser ned halve. Da har jeg en varmende middag klar til de ekstra sure høstdagene. Jeg lager også helst chili i min supre wonderbag (slow cook´er). Der kan den nemlig stå og godgjøre seg i timesvis, mens jeg kan nyte en tur ute i de friske høstfargene.

Har du en slow cook´er er det bare å følge oppskriften under. Men istedet for å la den småkoke i 20 minutter, koker du opp gryta, og lar den stå i slow cook´eren i et par timer.

 

Chili con carne - slow cook

 

DU TRENGER:

(Gir 8 porsjoner)

800 g kjøttdeig (evt. karbonadedeig)
Olje til steking
2 små løk, kuttet
5 hvitløksfedd, finhakket
1 rød paprika, kuttet
1 grønn paprika, kuttet
3 ss tomatpuré
1 ts chilipulver
0,5-1 ts kayennepepper
1 chili, renset og uten frø
2 ts paprikapulver
2 ts tørket oregano
2 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss kakao
1 flaske øl (33 ml)
3,5 dl oksebuljong
2 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
2 bokser kidneybønner (skylles før bruk)
1 potte frisk koriander, hakket
Salt og pepper (og eventuelt litt sukker) etter smak
Rømme

 

SLIK GJØR DU:

Brun kjøttdeigen i olje (stek over to omganger).
Ha litt olje i en stor, tykkbunnet kjele, og stek løk, hvitløk og paprika (i ca. 5 min).
Rør inn tomatpuré, krydder (chili, kayennepepper, paprikapulver, oregano, spisskummen, kanel, salt, pepper) og kakaopulver. Rør godt.
Hell over øl. Rør godt.
Tilsett buljong, hermetiske tomater, bønner og kjøttet.
La alt småkoke i ca. 20 min.
Smak til med salt og pepper (og eventuelt litt sukker).
Tilsett korianderen rett før servering.
Server med ris eller godt brød til. Og en god klatt med rømme!

 

Chili con carne - slow cook

 

PRØV OGSÅ DENNE INDISKE SMAKSBOMBEN: CHICKEN TIKKA MASALA! 

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen