GENERØS GRESSKARKAKE MED GLASUR (SUKKERFRI)

Generøs gresskarkake med glasur

Her har du en nydelig og saftig kake laget av gresskar. Generøs gresskarkake kan minne om en gulrotkake, med krydret kanelsmak og saftig kremfyll. Jeg har laget gresskarpuré av gresskartypen butternut, som er litt søtlig i smaken. Men har du ikke tid til å lage egen puré, får du kjøpt ferdig på boks i de større dagligvarebutikkene.

Ellers så er det bare å smelle sammen alle ingrediensene, og slenge den i ovnen. Jeg lover deg at denne kaken kommer til å gå ned på høykant. Og du kan til og med krysse av én av dine “5 om dagen”!

 

Generøs gresskarkake med glasur

 

DU TRENGER:

(Til en vanlig kakeform)

KAKEBUNN:
4,5 dl mel (jeg brukte 3 dl havremel og 1,5 dl grovt mel)
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
1 ss eplesidereddik (valgfritt)
4 egg
1 dl sukrin vanlig*
1 dl sukrin gold*
1 dl olje (jeg brukte olivenolje)
1 boks gresskarpure / 1 lite butternutgresskar**

GLASUR:
1 pk filadelfia
2 ss sukrin melis*
4 dråper stevia vanilje

*Du kan alternativt bruke vanlig sukker/melis istedet for sukrin.

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, bakepulver, kanel, kardemomme og salt i en bolle.
I en annen bolle visper du egg, og tilsetter eplesidereddik, sukker, olje og gresskarpuréen*.
Ha deretter i det tørre, og bland godt til røren føles smidig.
Hell røren over i en smurt kakeform.
Stek midt i ovnen i ca 30-40 minutter, til overflaten begynner å bli gyllen og tannpirkeren er tørr.
La kaken avkjøle seg på kjøkkenbenken mens du rører sammen glasuren.
Bre over glasuren, og pynt for eksempel med revet gulrot.

*Får du ikke tak i ferdig gresskarpuré, lager du det enkelt selv ved å skrelle gresskaret og fjerne frøene. Skjær det i skiver, og stek skivene i ovnen til gresskaret er mykt (ca 20-25 min). Mos gresskar-skivene til en puré med stavmikser, du trenger ca 400 g. ferdig puré.

 

Generøs gresskarkake med glasur

 

LAGER DU DIN EGEN GRESSKARPURÉ, KAN DU TA VARE PÅ GRESSKARFRØENE OG RISTE DE! KJEMPEGODT SOM TOPPING PÅ SUPPER, ELLER SPISES RETT OG SLETT SOM REN SNACKS! SE HER FOR OPPSKRIFT!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen