J´ADORE ANTIBES! BYEN SOM ER LIKE FIN VINTER, SOM SOMMER!

Adorable Antibes

 

– J´ ADORE ANTIBES! –

Det går ikke an å skrive om idylliske steder i Sør-Frankrike, uten å komme innom Antibes. Og det jeg liker aller best ved denne byen, er at den er like hyggelig å besøke året rundt. Ja, den er kanskje til og med enda finere på høsten og vinteren, utenfor høysesongen og alle badeturistene.

 

Adorable Antibes
Le Nomade au bastion St Jaume (bildet er lånt fra antibesjuanlespins.com)

 

Antibes er faktisk ikke bare en by. Det er også en kommune, som blant annet omfatter Juan-les-Pins. Men i dag vil jeg fokusere på Antibes, og da hovedsakelig gamlebyen. Her er det nemlig mer enn nok å skrive om!

Gamlebyen ligger idyllisk omkranset av den autentiske og tykke forsvarsmuren som ble bygget en gang i det 10. århundre. Store deler av denne muren kan du følge rundt, og noen steder kan du også gå over den. Kraftige bølger som bryter mot muren, vakre Cap d´ Antibes, og asurblått hav så langt øyet kan se, er bare noe av det du vil oppleve på turen.

Rett før hovedinngangen til gamlebyen finner du den helt ålreite båthavnen Port Vauban, også kalt “Milliardærenes kai”. Her ligger lekkerbiskene linet opp på rekke og rad, og et must for de båtinteresserte. Her er det faktisk plass til hele 19 superyachter, noe som gjør den til den største marinaen i Europa. På morgenen har du forresten også mulighet til å kjøpe fersk fisk på det lille fisketorget i havna.

 

Adorable Antibes
Gravette Beach ligger rett utenfor bymurene. Bildet er fra mars, så det er selvfølgelig mer folksomt der på sommeren.

 

Går du innenfor murene finner du verdens nydeligste, lille by – med iskremboder, barer og restauranter, små klesbutikker og andre nisjebutikker på ethvert gatehjørne. Det er nesten vanskelig å finne et sted å sette seg ned, det er jo så mange hyggelige steder å velge mellom!

Det beste er kanskje bare å rusle rundt i de små, brosteinsbelagte gatene. Lukte litt på de fargerike blomstene, og ta innover deg synet av alle de små, sjarmerende landsbyhusene med ujevne vinduer og pastellfargede dører. Som du finner overalt i gamlebyen!

 

Adorable Antibes
Idylliske og små byhus i pastellfarger. Og et lite innblikk fra vakre Cap d´Antibes! (Bilder er lånt av Constance.no)

 

 

– FINNER DU DET IKKE HER,
SÅ FINNER DU DET ALDRI! –

Marked i Antibes
Det provencalske markedet har alltid skygge. Her ligger også kurvbutikken Bazar, og finner du ikke den perfekte kurven her, så finnes den nok ikke!

 

Som i alle franske byer med respekt for seg selv, finner du flere markeder i Antibes. Det største og mest kjente, er det provencalske markedet som ligger under taket på Cours Massena. Her kan du kjøpe ferske oster, pølser, sesongens frukt og grønt, krydder og blomster – og så mye, mye mer!

På ettermiddagen byttes maten ut til fordel for kunst. Og salgsboder med keramikk, skulpturer, smykker og malerier fyller opp den store plassen. Det holdes også flere brukt- og profesjonelle antikvitetsmarkeder rundt omkring i Antibes, i tillegg til kveldsmarkeder i sommersesongen. Spesifikke tider og steder finner du her!

 

Krydder

Franske oster
Duftende krydderier og oster i alle farger er bare en brøkdel av hva du finner her!

 

I Antibes får du tak i det aller meste. På grunn av alle tilflytterne opp gjennom årene, finner du blant annet brunost fra Norge og Colmans Mustad fra England. Og siden den nevnte rikmannshavna ligger rett utenfor, finner du også flere gourmetbutikker med store champagneflasker i både gull og sølv, gåselever og diverse andre luksusvarer. Gode restauranter (dog litt “pricy”) er heller ikke vanskelig å finne, blant annet Le Vauban og Figurer de Saint Esprit.

 

Resturant i Antibes
Den “hemmelige” hagen hos Autour de Jardin, og Elias sitt første møte med blåskjell!

 

Jeg har alltid spist godt på fiskerestauranten L´Oursin, som ligger i en av gågatene. Det var blant annet her Sanna og Elias ble introdusert for blåskjell, og spiste rubbel og bit i en alder av tre år. Jeg har også ønsket å prøve lille, gastronomiske L´ Arazur, men dessverre ikke fått bord (enda!).

 

Mat i Antibes
Under 200-lappen for lunsj hos Autour du Jardin er ikke akkurat overpriset!

 

Min absolutte favoritt er Autour du Jardin. Her kan du spise helt nydelig mat i en koselig hage “gjemt” innenfor restauranten. De bruker alltid sesongens ferske råvarer, alle rettene ser fantastiske ut – og det til en helt fornuftig pris. Benytter du deg for eksempel av den satte lunsjmenyen, kan du spise en superfresh salat eller dagens rett, pluss en valgfri dessert, til kun 19,50 euro!

 

Picassomuseet
Picasso museet er verdt et besøk – nesten uavhengig om du liker kunst eller ei!

 

– EVERY CHILD IS AN ARTIST.
THE PROBLEM IS HOW TO REMAIN
AN ARTIST WHEN HE GROWS UP –
PABLO PICASSO

Det finnes selvfølgelig mange museer og gallerier i Antibes. Men skal du velge ett, må det bli Picasso Museum. Det holder til i Grimaldi Castle, som opprinnelig var fyrstefamilien av Monaco sitt gamle slott. I 1946 fikk Picasso muligheten til å bruke deler av Grimaldi Castle som sitt kunststudio. I to måneder jobbet han jevnt og trutt, og da han reiste derfra, donerte han bort intet mindre enn 23 malerier og 44 tegninger. Og som en hommage til Picasso, ble Grimaldi Castle i 1966 omdøpt til selveste Picasso Museum.

Museet huser kanskje ikke de beste verkene hans, men selve bygningen er også verdt et besøk. Det ligger perfekt plassert over gamlemuren, med Middelhavet som stråler om kapp med solen rett utenfor.

 

Picassomuseet

 

 

– TAKE ME TO THE BEACH, PLEASE! –

Antibes har flere strender og bademuligheter. Den nærmeste er La Gravette Beach, som ligger rett utenfor hovedinngangen til byen og langs den karakteristiske muren. Følger du muren videre i retning Cap d´Antibes, kommer du først til den private stranden Royal Beach, der du betaler for solsenger og litt fjong mat.

Fortsetter du litt videre kommer du til de offentlige strendene Plage du Ponteil og Beach Salis. Begge er familievennlige sandstrender med krystallklart og langgrunt vann. Og langs disse strendene finner du flere matboder der du enkelt og billig kan kjøpe det du trenger av kalde drikker, sandwicher, salater – og selvfølgelig is!

 

Stranden i Antibes
Plage du Ponteil er langgrunt og perfekt for barnefamilier. P.S. Bildet er tatt i mars, og på sommeren er det langt fra så folketomt.

Fortsetter du videre ut mot Cap d´Antibes (og da gjerne på en sykkel) kommer du til eksklusive Plage de la Garoupe. Her ligger luksusstrendene på rekke og rad. Går du rett forbi alle strendene, finner du en sti som tar deg med rundt store deler av Cap d´ Antibes. OBS! Vær forberedt på storslått natur, vakre klipper og krystallklart vann!

Fra Plage de la Garoupe kan du også sykle videre ut mot Chateau de la Croë, og finne turstien som igjen tar deg ned til Middelhavet. Er du ekstra heldig, kan du her faktisk finne din egen bortgjemte klippe eller lille, idylliske strand!

 

Adorable Antibes
Plage de la Garoupe byr på seg selv! (Bilde er lånt fra Keller plage).

 

– WHERE OLD-WORLD GLAMOUR
MEETS MODERN LUXURY –
 

Og når jeg først er inne på Cap d´Antibes, så må jeg jo nesten nevne Hotel du Cap – Eden-Roc. Hotellet har opp gjennom tidene vært kjent som et luksushotell. Helt siden 1870 har det huset velstående familier, kjendiser og stjerner gjennom hele sommeren. I 2007 satte hotellet igang en storslått oppussing som varte i 7 år. Nå er det igjen et av verdens ledende luksushoteller – og for deg med en ekstra tykk lommebok – absolutt verdt et besøk!

 

Luksus Antibes
Hotel du Cap-Eden-Roc i all sin prakt (bildet er lånt fra den offisielle nettsiden).

 

– AND ALL THAT JAZZ –

Ellers så arrangerer Antibes en jazzfestival sammen med lillesøsterbyen Juan-les-pins, og den finner sted i disse dager. Fra 12.7 til 22.7 arrangeres Jazz a Juan for 59´nde gang i 2019. Og i år har de blant annet Diana Krall, Pink Martini, Magma og Jamiroquai på programmet. Så løp og lytt!

 

Adorable Antibes
Ste Marguerite i all sin fargeprakt! (Bildet er lånt fra lamomecannes.no)

Mitt siste tips til Antibes-turen, er et besøk ut til øya Sainte-Marguerite. Her finner du vill og (nesten) uberørt natur, flotte turmuligheter – og det klareste vannet du kan tenke deg! Øya er bare en liten båttur unna, og enten du tar med deg piknikkurven eller spiser på en av øyas restauranter, kan jeg love deg en fantastisk dag! (P.S. Båten går fra Golfe-Juan).

 

Adorable Antibes

– KAN DU NÅ SE HVORFOR
JEG ELSKER ANTIBES? –

 

TITT GJERNE INNOM MIN LANDSBY SAINT JEANNET OGSÅ! KANSKJE IKKE LIKE GLAMORØS, MEN UTROLIG HYGGELIG!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BONNE JOURNÉE!

 

11 hendelser på “J´ADORE ANTIBES! BYEN SOM ER LIKE FIN VINTER, SOM SOMMER!”

 1. Hansen marianne

  Fine,flinke Eva
  Du er en stjerne ? takk for herlig innlegg fra byen i mitt hjerte ❤
  Marianne

 2. Sissel Herft

  Fin artikkel. Har vært i Antibes, Juan les pins flere ganger, bl. annet på sopptur med norsk soppforening. Flott sted

   1. Turid Opseth

    Takk for bilder og tekst fra Antibes. Har vært derom i Juan les Pins tre ganger,og håper å få komme igjen.❣️

 3. Veldig fin artikkel. Jeg elsker Antibes, som jeg “oppdaget” under et opphold i Nice for 20 års siden. Jeg har vært der en rekke ganger i løpet av årene, men nå er det dessverre 4 år siden sist. Jeg håper på en tur igjen når verden forhåpentligvis normaliseres igjen! Jeg blir nok aldri lei av Antibes og Sør-Frankrike! Ellers koser jeg meg med å følge med på bloggen din

 4. Flott artikkel om byen «min». Og ja like flott om vinter som somme som du sier! En liten morsomhet er at i det flotte Picasso museet – hvor bygget er like gøy å se som kunsten; så finnes det et rom med den norske kunstneren Anne Eva Bergman som bodde i Antibes sammen med sin mann Hans Hartvig.

  1. Takk, Ingun! Ja, elsker det museet! Utrolig flott med kontraster, skygger og det azurblå havet rett utenfor:-) Takk for info, det visste jeg ikke. Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen