Voilá! Kremet gresskarkake er den perfekte kaken til Halloween. En nydelig, næringsrik og saftig kake laget av gresskar, med krydret kanelsmak og saftig kremlokk. Og siden det helt sikkert blir nok av søtsaker på Halloween, er denne kaken uten tilsatt sukker! I tillegg til at du kan krysse av på én av de “5 om dagen”!
Jeg har laget puré av gresskartypen butternut, som er litt søtlig i smaken. Det er superenkelt å lage selv, men du kan også bruke ferdig på boks med gresskarpuré hvis du finner det i de store dagligvarekjedene. Ellers så er det bare å smelle sammen alle ingrediensene, og slenge den i ovnen. Jeg lover deg at denne kaken kommer til å gå ned på høykant, samtidig som den
DU TRENGER:
(Til en vanlig springform)
KAKEBUNN:
4,5 dl mel (jeg brukte 2,5 dl havremel og 2 dl speltmel)
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts quatre epices eller allehånde, hvis du har
0,5 ts salt
1 ss eplesidereddik (valgfritt)
4 egg
1,5 dl sukrin
0,5 dl olje (jeg brukte olivenolje)
1 boks gresskarpure á ca. 350 ml /alt. 1 lite butternutgresskar, 3,5 dl gresskarpuré
GLASUR:
1 pk Philadelphia
2 ss sukrin melis for sukkerfri eller vanlig melis
2 ts vaniljeekstrakt eller noen dråper vaniljestevia
*Får du ikke tak i ferdig gresskarpuré, lager du det veldig enkelt selv: skrell gresskaret og fjern frøene. Skjær det i skiver, og stek skivene i ovnen (200 grader) til gresskaret er mykt (ca 30 min). Miks gresskar-skivene til en puré med stavmikser, du trenger ca 350 g. ferdig puré.
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, bakepulver, kanel, kardemomme, evt. quatre epices og salt i en bolle.
I en annen bolle visper du egg, tilsetter eplesidereddik, sukrin, olje og gresskarpurée.
Bland det tørre inn i det våte, og rør godt til røren føles smidig.
Hell røren over i en smurt kakeform.
Stek midt i ovnen i ca 30-40 minutter, til overflaten begynner å bli gyllen og trepinnen er tørr når du trekker den ut.
La kaken avkjøle seg ca. 15 min i formen, før du tar den forsiktig ut og avkjøler den helt på en rist på kjøkkenbenken.
Rør sammen glasur, og bre den over.
Holder seg i kjøleskapet i 4-6 dager.
LAGER DU DIN EGEN GRESSKARPURÉ, KAN DU TA VARE PÅ GRESSKARFRØENE OG RISTE DE! KJEMPEGODT SOM TOPPING PÅ SUPPER, ELLER SPISES RETT OG SLETT SOM REN SNACKS! SE HER FOR OPPSKRIFT!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG MATGLEDE OG FARGERIKE OPPSKRIFTER!
BON APPÉTIT!