Galettes de courgettes, eller squashburger om du vil, er saftig og smakfull middelhavmat. Og de kan enten serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk, som en vegetarburger – eller som ren snacks (PS! Da kan du gjerne lage “minigalettes”).
Kjært barn har mange navn, og i flere land kalles vår squash for zucchini. Som er italiensk og betyr lite gresskar – squash tilhører nemlig gresskarfamilien. Men i motsetning til gresskaret som modnes over lang tid, høstes squashen etter relativt kort tid. Når skallet fortsatt er mykt, og fruktkjøttet er saftig med en nøytral, litt søtlig smak. Noe som gjør at squash lett tar til seg smak fra de andre ingrediensene. Som i dette tilfellet er basilikummm, timmmian, hvitløk og parmmmmesan.
Bon appétit!
DU TRENGER:
(Gir 6 galettes/burgere)
2 squash
1 liten ts salt
2 egg
1 hvitløksfedd, knust/finhakket
1 neve basilikum, hakket
1 ss olje +litt til steking
1 dl parmesan, revet fint
1 ts timian, tørket
1/2 ts pepper
2 ss mel*
*Velg mel uten gluten for glutenfritt
SLIK GJØR DU:
Skyll squashen, og kutt vekk endene.
Riv squashen på rivjernet, ha det over i et dørslag og strø over salt.
La stå på kjøkkenbenken og “renne fra seg” i ca 20-30 min.
Visp sammen egg i en bolle, og bland inn hvitløk, basilikum, olje, parmesan, krydder og mel.
Press ut overflødig væske fra squashen, og bland det sammen eggeblandingen.
Form 6 små og litt flate “galetter/burgere” med hendene.
Stek de i litt olje i ca. 5-6 min på hver side (over middels varme), til de er gylne og ferdigstekt.
Voilá!
ØNSKER DU FLERE GODE TILBEHØR FRA MIDDELHAVET? PRØV TABOULÈ MED SOLMODNE TOMATER!
FOR SUNN OG DIGG MATINSPIRASJON, FØLG MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!