GELEGODIS MED APPELSIN OG INGEFÆR – NATURLIG SØTE VITAMINBOMBER!

Gelegodis med appelsin og ingefær

Gelegodis med appelsin og ingefær er rene vitaminbomber, som gir immunforsvaret ditt en boost! Både fra appelsinen og sitronen får du blant annet påfyll av C-vitaminer, som er med på å styrke immunforsvaret. I tillegg til viktige antioksidanter.

Og ingefæren er jo kjent for å være en av de mest betennelsesdempende råvarene som finnes. Det er ikke uten grunn at ingefær har blitt brukt som en medisinsk plante i flere tusen år!

PS! Jeg bruker silikonformer til å lage gelegodis. Men har du ikke det, kan du fint bruke en brødform og kutte gelatinen i passende biter når den er stivnet. 

 

Gelegodis med appelsin og ingefær

 

DU TRENGER:

(Gir ca. 30 små biter)

2 appelsiner
1 sitron
1 tommel ingefær (1 toppet ss)
2 ss gelatin (jeg bruker denne)*
Ca. 1 ss honning (etter smak)

SLIK GJØR DU:

Press appelsinene, skvis ut hver dråpe med C-vitaminer, og hell det over i en liten kjele.
Press sitronen, og hell det over i kjelen.
Hakk ingefæren så fint du bare klarer, og ha det i kjelen.
Tilsett gelatin, rør godt rundt, og la den hvile på kjøkkenbenken i 5 min.
Dette gjør du for at gelatinen skal løse seg helt opp.
Varm opp kjelen til gelatinblandingen er ca. 45 grader.
Da skal fortsatt kunne dyppe fingeren nedi, uten at du brenner deg.
Smak til med honning.
Fordel væsken i silikonformer, og sett i kjøleskapet.*
Etter 2-3 timer har gelegodisen stivnet, og er klar til å nytes av store og små!

 

*Du kan også bruke gelatinplater kjøpt i butikken, men da må du prøve deg fram i antall.
**Har du ikke silikonformer kan du bruke en form, og skjære gelegodisen i terninger når den er stiv.

 

Gelegodis med appelsin og ingefær

 

PRØV OGSÅ GELEGODIS MED SMAKEN AV VILLBRINGEBÆR (SUPERENKELT)!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen