Aspargessuppe med sprøstekt pancetta er en perfekt sommersuppe, men kan selvfølgelig lages hele året. Norsk asparges har sesong fra mai til juni, men som de fleste grønnsaker og frukt i Norge, får du tak i dem hele året.
Jeg lager stort sett alltid supper basert kraft, både fordi det smaker bedre – men også fordi kraft er superfood for kroppen! Kraft er superenkelt å lage selv, eller du får kjøpt den ferdig i de store butikkene. Eller så kan du alltids ty til buljongterninger! Og ønsker du vegetarsuppe, bruker du selvfølgelig grønnsaksbuljong og dropper pancetta´n. Pancetta er en italiensk bacon, som vanligvis er konservert med pepper, salt og krydder. Og du kan bruke vanlig bacon, hvis du heller foretrekker det.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
2 bunter asparges (ca. 1 kg)
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
Litt olje til steking
1,5 liter hønsekraft (alt. grønnsaksbuljong)
1 ts salt (hvis du bruker buljongterning, trengs ikke salt)
1/2 ts pepper
1 dl fløte
1/2 sitron, presset
8 skiver pancetta
1-2 ts sukrin (alt. sukker)
Salt og pepper etter smak
Persille, finhakket
En liten klype chiliflak
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Knekk av den nederste delen på aspargesen, og kutt så aspargesen i biter.
Du finner lett det naturlige bristepunktet.
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Tilsett hvitløk, og stek i ca. 1 min.
Ha i aspargesen, og la alt steke mens du vender regelmessig rundt, ca. 5 min.
Krydre med salt og pepper.
Hell over kraft/buljong, kok opp, for så å senke varmen og la kjelen simre under lokk, ca. 10 min.
Stek pancettaen i ovnen til den begynner å bli gyllen i kantene, ca 10 min. (NB! følg med)!
La de avkjøle seg på en rist.
Miks til en jevn suppe med en stavmikser.
Visp inn fløte og sitron, og smak til med sukrin, salt og pepper.
Strø over frisk persille, legg i pancetta – og server!
PRØV OGSÅ GRØNN CURRY- OG ERTESUPPE. SÅ ENKELT, SÅ GODT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!