Grønne, stekte lapper er rett og slett som miniomeletter, fylt med spinat, revet squash og kremost. Lappene er like gode til frokost og lunsj, som til middag – alt etter som hva du serverer til. Spiser du de til frokost, er de gode som de er. Til lunsj smaker de godt sammen med avokadokrem og litt spinat på siden. Og til middag med en skikkelig salat til.
Lappene er enkle å lage, sunne for kroppen og gode for ganen. De er smaker aller best nystekt, men de holder seg også godt i kjøleskapet (i cirka tre dager).
DU TRENGER:
(Gir ca. 9 lapper/3 posjoner)
3 vårløk, hakket
5 dl fersk bladspinat (fullstappet)
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt muskatnøtt
4 egg
1 stor squash, revet
2 hvitløksfedd, finhakket
75 g kremost (f.eks. Philadelphia)
Olje til steking
Salt og pepper etter smak
AVOKADOKREM:
2 avokado, renset og kuttet i biter
2-3 ss presset sitronjuice
En håndfull frisk koriander
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Stek vårløken i litt olje til den er myk, ca. 3 min.
Tilsett spinat, og stek til den faller sammen, ca. 3-5 min.
Krydre med salt, pepper og muskatnøtt.
Visp eggene i en bolle, rør inn kremost, og til slutt spinat, squash og hvitløk.
Fyll en liten øse med røre, hell i stekepannen og stek på svak varme.
P.S. Ikke stek flere enn tre av gangen.
Snu de når de begynner å bli gylne under, etter ca. 1-2 min.
Stekes i nye 1-2 min, til de er gylne på den andre siden.
Miks ingrediensene til avokadokremen med en stavmikser.
Server varme med avokadodressing, og kanskje en rømmeklatt på toppen!
PRØV OGSÅ EN DEILIG OG RUSTIKK QUICHE LORRAINE (GLUTENFRI OG LOWCARB!)
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!